Nye tal: Politiet rykker hurtigere ud til 112-opkald

Ringer du 112 for at få akut hjælp fra politiet, så kommer du sandsynligvis til at vente i kortere tid end tidligere på, at patruljevognen er fremme.

I 67 ud af 94 af landets kommuner rykkede politiet sidste år hurtigere ud til hasteopgaver som overfald, røveri og spirituskørsel end året før.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet over såkaldte responstider fordelt på de enkelte kommuner, som DR P4 København har fået indsigt i.

Det gælder blandt andet for flere nordsjællandske kommuner. Det hænger ifølge chefpolitiinspektør i Nordsjællands politi, Magnus Andresen sammen med, at politiet er blevet bedre til at forberede sig på travle perioder.

- Vi har sat mere personale ind på de tidspunkter, hvor der typisk er travlest. Og det har vi gjort på baggrund af de tidspunkter på døgnet, hvor vi historisk set kan se, at der er mest brug for os, siger han til DR P4 København.

Et stærkere beredskab

Også på den københavnske vestegn, kan borgerne i flere kommuner glæde sig over, at de blå blink sidste år nåede hurtigere frem.

Her vurderer politidirektør i Københavns Vestegns politi, Kim Christiansen, at det enorme fokus på det øgede trusselsbillede har betydet, at politiet generelt er blevet hurtigere, når borgerne ringer 112.

- Der er ingen tvivl om, at man, på grund af terrorsituationen, i højere grad prioriterer, at dansk politi skal have et stærkt beredskab, og det er det, jeg tror, at man nu kan se virke. At man simpelthen har fået et stærkere beredskab, siger han til DR P4 København.

Halvandet minut hurtigere i Herlev

Ét af de steder, hvor borgerne sidste år fik hurtigere hjælp af politiet, er i Herlev Kommune. Her kom politiet omkring halvandet minut hurtigere frem end året forinden. Og det glæder ikke overraskende borgmester Thomas Gyldal Petersen, Soc.Dem.

- Der er ikke noget værre end at ringe til politiet og have en oplevelse af, at de ikke kommer med det samme. Derfor er det det helt afgørende, at politiet stiller hurtigt, siger han til DR P4 København.

Den korteste ventetid finder man dog i det jyske. I Fredericia Kommune skulle borgerne sidste år i gennemsnit kun vente på politiet i 6 minutter og 29 sekund nåede frem til adressen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik