Politisk flertal: Alle beværtninger kan snart tvinges til at bygge støjsluser

Københavns Borgerrepræsentation har torsdag aften stemt et forslag igennem, som kan pålægge byens restauranter store ombygninger.

Et nyt omdiskuteret forsøg på at dæmpe nattelivets støj er torsdag aften stemt igennem på Københavns Rådhus, således at ordningen skal i høring. 

Alle beværtninger, der spiller musik, som er højere end baggrundsniveau, risikerer altså snart at skulle bygge såkaldte lydsluser, lave støjrapporter og plombere musikanlæg. 

Tidligere har over 100 restauranter ellers sendt et åbent brev i protest over tiltaget, men lige lidt har det hjulpet. 

De risikerer nu en dyr regning, da tiltagene skal betales af restauranterne selv. 

Restauratør: I skyder over målet

- Et eller andet sted, så synes jeg, det er at skyde gråspurve med kanoner. For det er jo samtlige restauranter, som bliver påvirket af det her. Det er alle restauranter i København, siger Dorthe Witting fra kæden Mash, der også har underskrevet protestbrevet.

Hun bakkes op af chefkonsulent Jeppe Møller-Herskind fra branchefællesskabet Danmarks Restauranter og Cafeer: 

- Der foreligger ingen undersøgelse fra kommunens side, der dokumenterer, at en udsluser (dobbeltdøre, red.) vil løse det her problem, siger han og tilføjer:

- Vi mener, at problemet er gaden. Det er festen i gaden, der larmer. Folk kan uden problemer døgnet rundt købe alkohol i kiosker og supermarkeder for at sidde udenfor og holde deres egen fest. 

Venstre: Hellere mere politi i gaden

TV 2 Lorry har tidligere torsdag været i kontakt med Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen. 

Hun afviste ikke, at forslaget kan blive ændret en smule efter høringsperioden, der nu kan gå i gang:

- Det kan godt være, at vi skal prøve at se, om der er en mulighed for at begrænse det til nogen. Vi ved ikke endnu, om der er mulighed for at sige, at det kun er natklubber, som man kan kræve de her lydsluser af, sagde hun. 

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten stemte for forslaget, mens man i Venstre er dybt kritisk:

- Den rigtige løsning er jo at få langt mere politi på gaden. Det er at komme i dialog med de unge, som hærger på gaden om natten uden for barerne og restauranterne. Det er jo ikke at straffe dem, der har en fest foregående inden døre, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik