Nye problemer for rådhussalg

Efter det kuldsejlede eventyr med finansmanden Erik Skov Petersen og hans Byg Pro 1 om at bygge plejecenter i det gamle Gundsø Rådhus er Roskilde Kommune nu igen i gang med at få afsat det gamle rådhus, som bare står og sygner hen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Men nye problemer tårner sig allerede op. OK-Fonden har budt på rådhuset, men er ifølge fondens administrerende direktør, Paul Erik Weidemann, tæt på at trække følehornene til sig igen.
- Der er ikke meget, som tyder på, at vi bliver enige. Vi vil have Roskilde Kommune til at tegne sig for 25-30 af de 50 plejepladser, vi mener, vi kan bygge på arealet. Ventelisterne i Roskilde Kommune har det godt, derfor står vi langt fra hinanden i det spørgsmål. Men vi er nødt til at have en vished for, at vi har en »bund« ellers er det for risikoflydt, siger Paul Erik Weidemann.
Det andet punkt, som får salget til at hænge i en tynd tråd, er finansieringen. OK-Fonden ønsker byggeriet finansieret i henhold til lov om almene boliger, hvilket vil gøre byggeriet og dermed pladserne billigere.
Ifølge DAGBLADETs oplysninger er der også en anden køber til rådhuset. Og både borgmester Poul Lindor Nielsen (S) og kommunaldirektør Henrik Kolind taler da også om »flere« mulige købere.
Men spørgsmålet er, om der overhovedet er behov for flere plejepladser i Roskilde Kommune, nu hvor der skal bygges i Trekroner.
- Det er et meget relevant spørgsmål, og som det ser ud lige nu, så vil der nok ikke være behov for et traditionelt plejecenter. Vi har snakket med de mulige købere om at lave et pleje-, genoptrænings og aflastningscenter, siger kommunaldirektør Henrik Kolind.
Socialudvalgsformand Jakob Bojsen (S) er uenig med kommunaldirektøren.
- Vores prognoser viser, at den ældre del af befolkningen vil stige markant, så der er afgjort brug for flere plejepladser, også selv om vi bygger i Trekroner, men jeg mener ikke, vi skal binde os til noget fast antal pladser, siger Jakob Bojsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik