Nye praksisser skal forhindre lægemangel: Så mange deler du læge med

Syv nye lægepraksisser skal etableres i Region Hovedstaden for at undgå lægemangel. Flere kommuner har lukket for tilgang til nye patienter.

I Hillerød, Herlev, Rødovre, Hvidovre og Vallensbæk kan man ikke længere få en læge. Der er simpelthen lukket for tilmelding, så nye borgere må søge til nabokommunerne for at komme til lægen.

Region Hovedstaden har grundet lægemangel i flere kommuner besluttet, at antallet af læger i regionen skal udvides med syv lægepraksisser. Det vil lette trykket hos de andre læger.

quote Det er PLO-Hovedstadens holdning, at syv er for lidt, men det var det, man politisk kunne blive enige om.

Karin Zimmer, formand for PLO-Hovedstaden

Regionen foreslår, at de nye praksisser skal ligge i Hillerød, Brøndby, Herlev, Rødovre, Østerbro, Vesterbro og Bispebjerg.

Man siger, at en læge maksimalt skal have 1600 patienter, og i alle de foreslåede kommuner er der over det anbefalede antal patienter pr. læge.

Faktisk er der mange kommuner i Hovedstaden, der ligger over det ønskede niveau. Se hvilke nederst i artiklen.

Flere områder i Region Hovedsaden kan se frem til en ekstra læge.

Syv er for lidt

Beslutningen tages onsdag i Region Hovedstadens Udvalg for Forebyggelse og Sammenhæng. Udvalgsformand Qasam Nazir Ahmad, Alternativet, støtter forslaget til fordelingen.

- Vi har nogle kommuner med mange sårbare borgere. Det er meget vigtigt, at vi mindsker deres tid til at komme til læger. Vi kunne sagtens ønske os flere praksisser, men vi må også kigge på det realistiske billede, siger han. 

Han henviser til, at regionen sidste år åbnede 13 nye lægepraksisser og med de syv, der skal åbnes i år, er regionen på to år oppe på tyve ekstra praksisser. 

Forslaget om, hvor de syv praksisser skal ligge, er truffet i samarbejde med De Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden, der ikke er enige i, at nok er nok.

- Det er PLO-Hovedstadens holdning, at syv er for lidt, men det var det, man politisk kunne blive enige om, siger formand, Karin Zimmer.

- Men jeg mener, at det er den bedste fordeling. Vi har forsøgt at dele sol og vind lige, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik