Nye planer for naturområde skal tiltrække mennesker og dyr

Der er nye, store planer for Kalvebod Fælled. Planerne skal både gøre det mere attraktivt for mennesker og insekter at være i naturområdet.

Dele af naturområdet Kalvebod Fælled på Amager i København skal forvandles. Det mener Naturstyrelsen, der netop har sendt en ny plan for området i høring. 

Naturstyrelsen forslår blandt andet, at nogle af områdets græsningsarealer på forsøgsbasis skal laves om til mere vild vegetation.

- Vi tager nogle områder ud, hvor køerne ikke længere får lov at græsse, der kommer nogle flere urter og planter, og så kommer der også flere insekter, sommerfugle for eksempel, forklarer Hans Henrik Christiansen, skovrider ved Naturstyrelsen. 

Naturstyrelsen er også i gang med at undersøge, om der på sigt kan sættes krondyr ud på fælleden, og de vil fortsætte arbejdet med at forbedre forholdene for vadefugle ved, at der blandt andet etableres flere øer i Klydesøen. 

Også lidt for mennesker

Men det er ikke kun dyr og planter, som Naturstyrelsen vil give bedre vilkår på fælleden i den nye omlægning. De vil også gøre det mere attraktivt for folk at besøge naturområdet:

- Der er nogle steder, hvor vi vil gøre det lettere at komme ind i Naturpark Amager for mennesker, så de kan komme ind og opleve den flotte natur herinde. Vi gør det samtidig lettere at komme ned til vandet, så man kan fiske, gå i vandet eller bare nyde den flotte udsigt ud over bugten, fortæller skovrideren.

Naturstyrelsen har planer om at lave i alt fire anlæg langs vandet, hvorfra man kan bade eller fiske.

Driftsplanen er i høring indtil 9. april 2018. Herefter forventes den endelige plan at blive offentliggjort i løbet af foråret.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik