To nye partier dropper Stevns

Når bogerne på Stevns går i stemmeboksen til kommunalvalget, bliver det uden Nye Borgerlige og Alternativet på stemmesedlen.

Få dage før, at fristen for at anmelde lister og kandidater til kommunevalget udløber på tirsdag, melder to partier sig nu ud af valgkampen i Stevns Kommune, skriver DAGBLADET Køge.

Det drejer sig om Alternativet og Nye Borgerlige, som begge er løbet ind i samme problem: Mangel på kandidater, der er villige til at stille op.

Kandidater trak sig

Nye Borgerlige meldte allerede for et år siden, at de var klar til valg i begge kommuner, og at partiet ventede at blive valgt i begge kommunalbestyrelser. Siden har der dog været mere stille om partiet.

- Vi havde nogle kandidater i begge kommuner, men de har trukket sig, da det kom til stykket. Vi har længe forsøgt at finde andre, der ville stille op, men det har ikke været muligt, siger Henrik Nielsen, der er formand for Nye Borgerlige i Faxe-Stevns.

Alternativet kede af det

Hos Alternativet blev det klart i mandags, at bestræbelserne på at stille med en liste i begge kommuner var slået fejl, efter at kandidaterne havde trukket sig.

- Jeg er ked af at måtte skuffe vores potentielle vælgere og de to partier, som vi indgik et valgforbund med. Men vi må sande, at vores bagland ikke er stærkt nok til at kunne bære en effektiv valgkamp, erkender forperson for Alternativet Faxe-Stevns Kirsten Kock til DAGBLADET Køge.

Alternativet indgik i begyndelsen af juni valgforbund med Enhedslisten og SF på Stevns, som nu fortsætter samarbejdet alene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik