Nye Parken-aktier til lavpris

Parken-ejere kan løbe ind i en gevaldig aktielussing, når den kriseramte underholdningskoncern i løbet af få uger skyder salget af nye aktier i gang for op mod 500 mio. kr., skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

En aktie i Parken handles i dag til omkring 290 kr. - men så høj bliver prisen ikke for de millioner af nye aktier, som vil blive udbudt til salg. De nye aktier præsenteres derimod i discountprisskiltets gule skær for at lokke de nuværende anslået 13.000 Parken-ejere til at skyde flere penge Parken Sport & Entertainment-koncernen.

Nordea og Parkens bestyrelse agter at give de nuværende aktionærer en rabat på op mod 50 pct., viser en fortrolig aftale, som Morgenavisen Jyllands-Posten er i besiddelse af.

»Favørelementet forventes at blive i niveauet 40-50 pct. i forhold til den teoretiske kurs efter gennemførelse af emissionen,« fremgår det af interne Parken-dokumenter.

Rabatten på 40-50 pct. gælder dog kun for eksisterende aktionærer, som har fortegningsret.
En discountpris tvinger reelt alle nuværende aktionærer til at bidrage med nye penge til Parken. Siger de nej tak, risikerer de, at de eksisterende 2,5 mio. aktier falder brat i værdi, ligesom de vil stå tilbage med en mindre andel af Parken.

»Når rabatten er så stor, er det for at sikre, at de eksisterende aktionærer deltager i emissionen, fordi de ellers bliver udvandet,« siger Peter Falk-Sørensen, direktør i Dansk Aktie Analyse.

Det er ikke ualmindeligt for børsnoterede virksomheder at forsøge at motivere ejerne til at skyde flere penge i selskabet ved at prissætte nye aktier lavt. Men aktiesalget i Parken skiller sig ud, fordi rabatten, som Parkens aktionærer stilles i udsigt, er usædvanlig høj, fastslår Peter Falk-Sørensen.
»Jo vigtigere eller vanskeligere det er for virksomheden at hente penge, desto større rabat bliver den nødt til at give,« siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik