Nye nummerplade-scannere er et hit for politiet

På mindre end en måned har nye scannere aflæst over otte millioner nummerplader. Over 100.000 af dem vakte politiets interesse.

8,1 million nummerplader er blevet aflæst, og 114.000 af dem vakte interesse.

Det er status, efter politiet i en lille måneds har anvendt en række nye stationære kameraer, der kan aflæse nummerplader, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.  

Af de 114.000 var de 47.458 nummerplader interessante, fordi de var efterlyst som tabt eller stjålet. 28.037 bilister blev afsløret bag rattet, selv om de var frakendt førerretten, og 23.526 kørte rundt uden forsikring.

Indtil videre er der sat 107 stationære kameraer op 24 steder i landet. Desuden kører fem patruljevogne rundt med kameraer i politikredsene København, Nordsjælland og Københavns Vestegn.

Der gemmes ikke oplysninger om antallet af aflæste nummerplader for de mobile kameraer.

- Tallene bestyrker os i, at der er tale om et effektivt værktøj. Vi kan se, at der kører rigtigt mange biler rundt derude, som enten er interessante for os i forbindelse med en efterforskning, eller som af færdselsmæssige årsager ikke burde køre rundt på vejene, siger politidirektør Svend Larsen og fortsætter: 

- Nu har vi fået værktøjet til nemmere og hurtigere at finde de biler, som vi gerne vil have fat på.

Det er ikke ud fra tallene muligt at sige, hvor mange konkrete sager de automatiske nummerpladelæsere indtil nu har bidraget til. 

 

 
 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik