Nye forslag: Fokus på udsatte grønlændere skal øges

Mængden af socialt udsatte grønlændere i København bliver større og større. Nu har kommunens socialforvaltning udarbejdet en række løsningsforslag.

Der kommer flere og flere udsatte grønlændere i København, der har brug for kommunens hjælp og støtte. Efter en drøftelse i april i Københavns Kommunes Socialudvalg har socialforvaltningen nu præsenteret en række forslag, som skal styrke den kommunale indsats på området.

Socialforvaltningens forslag bliver en del af de kommende budgetforhandlinger, som der forhandles om i september og oktober. Hvis alle løsningsforslagene skal realiseres, skal området tilføres 5,75 millioner kroner i 2020.

- Gruppen af udsatte grønlændere i København bliver større og større, og deres udfordringer er alvorlige. Der er derfor brug for en målrettet og langsigtet indsats, så udviklingen ikke fortsætter i den forkerte retning, siger Socialborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard (Rad.V.) i en pressemeddelelse.

Flere opsøgende medarbejdere

Socialforvaltningen har inddraget en række organisationer og fageksperter, for at finde ud af, hvad der kendetegner gruppen af udsatte grønlændere i København, samt hvordan de får den bedste hjælp.

I følge Socialforvaltningen er det især dårlig sundhedstilstand, et udbredt misbrug af alkohol og hash, adskillige tilfælde af seksuelle overgreb og sproglige og kulturelle barrierer, der udgør de største udfordringer for gruppen.

Socialforvaltningen foreslår derfor, at den nuværende indsats på området skal være mere opsøgende og helbredsorieneret end hidtil. Forslagene ligger blandt andet op til, at mængden af opsøgende medarbejdere, der er tilknyttet gruppen af udsatte grønlændere i København, skal øges. 

Lige nu er der kun én opsøgende medarbejder, men i forslaget er der lagt op til, at der skal tilføres yderligere tre medarbejdere.

- Med flere opsøgende medarbejdere og et tæt samarbejde med jobcentret og rusmiddelbehandlingen, vil forvaltningen i endnu højere grad kunne sikre en bedre koordinering og mere helhedsorienteret indsats omkring de udsatte borgere med grønlandsk baggrund, siger Mia Nyegaard.

Udover flere medarbejdere har Socialforvaltningen også foreslået, at den generelle sundhedsindsats øges og at målgruppen tilbydes bedre rusmiddelsbehandling.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik