Nye detaljer: Så voldsomme var kampene på Brøndby Stadion

Klubberne er ikke enige om hvor mange fans, der lavede ballade, men sikker er det, at det endte helt galt, da Brøndby og FCK tørnede sammen 6. august.

Det skulle have været en fodboldfest, da FC København og Brøndby IF mødtes i det seneste lokalderby i Superligaen 6. august - men endte i et veritabelt voldshelvede, hvor en gruppe af FCK-fans gik amok på både politiet og sikkerhedsfolkene på Brøndby Station.

Uroen på lægterne får den konsekvens, at FC København skal spille to hjemmebanekampe uden tilskuere, fremgår det af en kendelse i sagen fra Fodboldens Disciplinærnævn.

I kendelsen kommer der samtidig nye informationer frem om urolighederne, der allerede tog fart inden kampstart.

Kort nyt.

150 eller 60 fans var problemet

En gruppe på 150 såkaldte risikofans af FC København ankom klokken 15.45 til Brøndby Station sammen med politiet. Fansene ankom via den nordlige indkørsel. Allerede ved ankomsten lykkedes det dem at løbe fra politiet, fremgår det af redegørelsen fra Brøndby IF.

- (Fansene red.) vælter flere hegn og kaster tændt fyrværkeri efter de tilstedeværende vagter og kontrollører, der må søge tilflugt ved banehegn. Derefter forcerer FC Københavns risikofans endnu en port, og derfra løber de via banehegn på Nord-tribunen over til deres udebaneafsnit, hvor de tager opstilling. Alle er maskerede og ingen er, grundet deres tiltvang af adgang, visiteret, lyder det.

Også FC København erkender, at der var ballade med klubbens fans allerede inden kampen. Men klubben er ikke enig i vurderingen af, hvor mange fans, der var tale om.

- Inden kampen lykkedes det cirka 60 fans af FC København, at vælte et hegn til et nyt TV-vogn-område, som Brøndby IF havde lavet. Som Leif Bjørn (FC Københavns sikkerhedschef, red.) kunne se, virkede det som om fansene spottede, at der var en port åben ind til stadion indenfor dette område. Det var første gang området var lavet til kampe, hvor F.C. København kom på besøg. Da fansene var kommet ind i udebaneafsnittet stod de oppe på det øverste afsnit af nedre tribune. Her blev de i første omgang holdt under observation af kontrollører fra F.C. København, hvorefter politiet overtog opgaven, hedder det i redegørelsen fra FC København.

Politiet ville ikke anholde

Betjentene på stadion valgte at lade fansene gå ud og ind igen via den normale indgang, selv om begge klubbers sikkerhedschefer ønskede at fansene blev ført ud eller i det mindste blev registreret, inden de atter blev lukket ind.

Københavns Vestegns Politi forklarede over for Ekstra Bladet tidligere på måneden, at man frygtede for yderligere ballade.

- Det var vurderingen fra vores indsatsledere på stedet, at risikoen ved at foretage anholdelser af de indtrængende på stadion ville være for stor. For hvis de ringede videre til andre fans og fortalte, at de blev anholdt ville det måske skabe yderligere ballade blandt de andre ventende fans ude foran. Og så ville tingene eskalere yderligere. Det havde vi ikke ressourcer til, lød det dengang fra politiinspektør Mogens Lauridsen.  

 
 
Foto: Claus Bech, Scanpix

Massevis af fyrværkeri

Under selve kampen blev der antændt fyrværkeri i omegnen af 35 gange, fremgår af rapporten. Kulminationen på uroen sker i kampens 93. minut, hvor kampen afbrydes midlertidigt, da der i FC Københavns fanafsnit opstår kampe mellem fans, stewards og politiet. Der kastes med fyrværkeri, stænger fra flag og sæder. Fem minutter senere kaldes spillerne ud af banen.

Politiet blev tilkaldt undervejs, da FCK-fans havde revet et helt hegn og låger ned og samtidig forceret banehegnet. Vurderingen var, at de aggressive fans var til fare for andre tilskuere, kontrollører og spillere.

- Politiet tog igen opstilling foran udebaneafsnittet og på den østlige side af afsnittet, hvor F.C. Københavns fans havde revet hegn og låger ned. Det kom til større slagsmål mellem politiet og F.C. København-fans, forklarer Brøndby FC i kendelsen.

FCK: Vi rammes for hårdt

18 minutter efter afbrydelsen kunne kampen genoptages, og de resterende to minutter blev spillet. Kampen endte 1-0 til Brøndby IF.

Straffen til FC København er foruden de to hjemmebanekampe, der skal spilles uden tilskuere, en bøde på 150.000 kroner.

Begge klubber kan appellere dagens afgørelse til Fodboldens Appelinstans, og det har FC København allerede meddelt, at klubben gør.

- Vi anerkender og accepterer, at der skal være en straf efter det, der skete på Brøndby Stadion, og vi har gentagne gange taget skarpt afstand til episoden. Det gør vi naturligvis fortsat. Vi mener dog, at sanktionen er ude af proportioner, har FC Københavns direktør Anders Hørsholt sagt i en pressemeddelelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik