Nye Borgerlige tager TV 2 Lorry med til ghetto: "Det er hamrende utrygt"

Kriminelle indvandrere skal ikke have lov at blive i Danmark, hvis det står til Nye Borgerlige. For hvis de flytter de, så vil trygheden blive øget.

Det skal være mere trygt at bo og opholde sig i boligområder som Nøjsomhed i Helsingør, der er på boligministeriets ghettoliste, og trygheden skal komme ved, at de mest uroskabende indvandrerbeboere smides ud af landet. Det mener Mette Thiesen, der er spidskandidat for Nye Borgerlige i Nordsjællands Storkreds.

- Der er jo hamrende utrygt i Nøjsomhed. Altså hamrende utrygt!

Nye Borgerlige er et af dette valgs tre nye partier, der aldrig før har stillet op til Folketinget. For at lære de nye partier bedre at kende, har vi bedt en kandidat fra hvert af partierne pege på et sted i Lorryland, hvor de mener at deres politik vil gøre en markant forskel. Mette Thiesen har taget os med til Nøjsomhed.

- Grunden til at vi skal være herude er, at det her er sådan en skamstøtte for politikerens massive svigt på udlændinge området.

quote Vi har et område her med mange folk, som ikke forsøger sig selv og som begår kriminalitet. Og det er altså hovedsageligt dem, som er kommet hertil fra de muslimske lande, der er problemet

Mette Thiesen, Nye Borgerlige

- Oprindeligt der er de her almennyttige boligbyggerier jo tiltænkt danskere, som ikke havde mulighed for at købe deres egen bolig. Det er altså boliger til lavtlønnede danskere, og det er jo ikke dem, der er problemet herude.

Nøjsomhed er en af landets hårdest ramte ghettoer

For at komme på ghettolisten skal et boligområde opfylde mindst tre af fem kriterier. Det drejer sig om antallet af beboere med anden etnisk herkomst, om deres tilknytning til arbejdsmarkedet, deres uddannelsesniveau, deres gennemsnitlige indkomst og andelen af beboere, der har en dom for brud på straffeloven, våbenloven eller loven om euforiserende stoffer.

Tre partier stiller for første gang op til folketinget - mød dem her

Der er i alt 29 boligområder på ghettolisten, og Nøjsomhed er sammen med Vollsmose i Odense og Mjølnerparken på Nørrebro, de eneste som opfylder alle fem kriterier.

- Vi har et område her med mange folk, som ikke forsørger sig selv, og som begår kriminalitet. Og det er altså hovedsageligt dem, som er kommet hertil fra de muslimske lande, der er problemet, lyder det fra Mette Thiesen.

quote Det er simpelthen ikke okay, over for de danskere der bor her, at her er så mange mennesker som ikke køber ind på de danske værdier

Mette Thiesen, Nye Borgerlige

- Det er derfor, at vi som vores mærkesag vil have indført et fuldt asylstop. Vi vil også have, at kriminelle udlændinge udvises konsekvent efter deres første dom. Og så vil vi have, at udlændinge der kommer hertil, skal forsørge sig selv.

Forslagene er kontroversielle, og går en del længere end hvad de etablerede partier hidtil har foreslået. Et fuldt asylstop vil eksempelvis stride mod flygtningekonventionen, og en konsekvent hjemsendelse af kriminelle indvandrere strider mod Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Men hvis gennemførelsen af politikken kræver det, så er Nye Borgerlige klar til at melde Danmark ud af de internationale konventioner. Det møder dog en del kritik på Christiansborg. Blandt har Venstres leder Lars Løkke Rasmussen sagt, at han derfor ikke vil basere sin regering på mandater fra Nye Borgerlige.

Vil have mange udlændinge ud af Danmark

Der er 1088 beboere i Nøjsomhed og 56,2 procent af dem er enten indvandrere eller efterkommere. 43 procent af beboerne står uden for arbejdsmarkedet og antallet med en dom er 3,6 gange større end i resten af landet.

- Det er simpelthen ikke okay, over for de danskere der bor her, at her er så mange mennesker, som ikke køber ind på de danske værdier, siger Mette Thiesen.

- Så hvis vi som samfund stiller et krav om selvforsørgelse, så vil der være rigtig mange af dem, der er herude, som ikke kan være i Danmark, for de kan simpelthen ikke forsøge sig selv. Der vil også være rigtig mange, som ryger ud, fordi de begår kriminalitet.

Nye Borgerlige håber, at deres politik kan være med til at øge trygheden blandt beboerne i Nøjsomhed, men også i resten af samfundet.

- Vi har jo massere steder i Nordsjælland, som ikke nødvendigvis er på ghettolisten, men som er voldsomt plaget af de samme problematikker som her, siger Mette Thiesen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik