Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Ny whiskeybar: Vælg mellem 340 forskellige slags

Der er nok at vælge imellem på Københavns nye whiskeybar.

Er man til whiskey, så kan Nørrebrogade 184 umuligt være en dum adresse. 

Denne sommer er baren Dispensary nemlig åbnet, og her kan man næsten smage en ny whiskey hver eneste dag hele året rundt. 

Det skriver AOK.dk. 

På baren er der intet mindre end 340 flasker at vælge imellem, og de kommer fra hele verden. Enkelte ligger faktisk på tønder på stedet. 

Læs også Danmarkskort afslører drikkevaner: Whiskeybæltet drikker mest

Der drikkes masser af whiskey i hovedstadsområdet

Og selvom 340 forskellige flasker whiskey kan lyde af meget, så bør der være grobund for at lange nogle glas over disken. 

I hvert fald har TV 2 Lorry tidligere berettet, at det er i hovedstadsområdet, der drikkes allermest af denne type spiritus.

Det viser en analyse fra Coops Mad-O-meter, der løbende følger med i danskernes forbrug af dagligvarer, herunder drikkevaner.

Analysen viser, at københavnerne samlet drikker omkring fem procent mere end resten af danskerne.

Det er især rødvin, rosévin og whiskey, der adskiller borgerne i hovedstadsområdet for danskere andre steder i landet. 

Læs også Københavns første cocktailbar fylder 15 år

Prominet hold bag baren

Skulle det alligevel lykkes gæsterne at blive trætte af whiskey-udvalget, så tilbyder Dispensary også 22 forskellige øl på hane og deres egen gin i både egetræs- og kastanjetønde.

Bag projektet er et kendt hold af bar-entusiaster.

Leigh FitzGerald, som tidligere har haft ansvar hos Mikkeller og stået i spidsen for en BrewDog i Skotland, hvor han også har boet i mange år. 

Desuden er Jay Pollard, dennes kone Lena Stokholm og Søren Parker Wagner involveret i projektet. 

Jay Pollard og Søren Parker Wagner har etableret ølbaren Fermentoren på Vesterbro. Desuden har Søren Parker Wagner arbejdet ved Nørrebros Bryghus og Croocked Moon Brewing.