Ny velfærds-teknologisk lejlighed indviet

Beboerne i Københavns Nordvestkvarter var onsdag inviteret til åbning af hjemmeplejens nye velfærdsteknologiske lejlighed i Bispebjerg.

Var det noget med et talende ur, en pude med musik eller en robot, der vasker gulvet for dig?

Onsdag åbnede hjemmeplejens nye velfærdsteknologiske lejlighed, hvor ældre borgere var inviteret på besøg og fremvisning af de mange hjælpemuligheder, der findes.

Alle hjælpemulighederne skal gøre hverdagen lettere for kommunenes ældre borgere, og derfor kunne de få inspiration til, hvad de selv kan have brug for i deres egen lejlighed - uden, at de dermed skal have have hjælp fra andre.

- Der findes så mange smarte ting. Blandt andet det her ud, hvor man bare kan trykke på en knap og få en stemme til at fortælle, hvad klokken er, siger Edward Grann, der var en af dagens besøgende i lejligheden.

Lejligheden er dog ikke tænkt som bolig for de ældre, men derimod et sted, hvor alle de teknologiske og ikke elektriske hjælpemuligheder findes til fremvisning.

Beboerne i Københavns Nordvestkvarter var onsdag inviteret til åbning af hjemmeplejens nye velfærdsteknologiske lejlighed i Bispebjerg.

- Det er et sted, hvor de ældre kan finde inspiration, men også et sted, hvor vores personale kan lære de forskellige muligheder bedre at kende, siger Lene Bondo Stürup, der er hjemmeplejeleder hos Københavns Kommune for Bispebjerg & Nørrebro.

- På den måde kan de bedre fortælle borgerne om mulighederne og hjælpe dem med at få dem anskaffet til deres egne hjem, hvor de forhåbentligt kan være med til at gøre hverdagen lettere, siger Lene Bondo Stürup.

Flere af Københavns Kommunes social- og sundhedshjælpere har i løbet af det seneste år været på et kursus, hvor de er blevet gjort klogere omkring veldfærdsteknologik til ældre, som kan bestå af alt fra et tøjstativ, der gør det nemmere at få overfrakken på til en lampe, der tænder om natten, hvis en borger rejser sig fra sengen for at gå på toilettet. 

- Vi har i alt fem lignende lejligheder i byen, så det bliver mere og mere udbredt. Og som kommune ønsker vi, at være med længst fremme på området, og vi ser det velfærdsteknologiske område som et fyrtårn. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik