Ny uddannelse skal gøre Tobias' iværksætterdrøm til virkelighed

Unges iværksætterdrømme har ofte en meget kort levetid. Men det skal en ny uddannelse nu forsøge at råde bod på.

18-årige Tobias Albrechtsen fra Ganløse er en blandt mange unge, der lever med en iværksætterdrøm i maven.

Han har opfundet en fiberholdig vandflaske, som man både kan bruge til at slukke tørsten og indtage nogle af fibre, som kroppen har brug for.

Selvom det umiddelbart lyder som en ganske god idé, så har mange unges iværksætterdrømme faktisk en meget kort levetid. Det kan nemlig godt virke temmelig uoverskueligt at starte sin første virksomhed.

- Iværksætteri har altid tiltalt mig ekstremt meget. Det her med at være selvstændig og rent faktisk starte fra bunden af. Men hvis du ikke har prøvet det før, så skal du gennem en masse registreringer. Vil du momsregistrere virksomheden? Hvilken branche befinder du dig i? Og kommer den årlige omsætning over eller under 50.000 kroner?, forklarer Tobias Albrechtsen.

Ny uddannelse skal hjælpe de unge godt på vej

Men hjælpen er måske på vej for unge som Tobias Albrechtsen. En helt ny iværksætteruddannelse på Niels Brock vil nemlig sikre sig, at de unges virksomhedsdrømme bliver til virkelighed.

Den nye et-årige uddannelse tilbyder blandt andet eksperthjælp fra revisorer og advokater. Og så gælder det ellers om at få de unges virksomheds idé til at vokse. Det forklarer Anya Eskildsen, som er administrerede direktør på Niels Brock.

- Desværre så bliver de her virksomheder ikke særligt gamle og modne, så vi har kigget og fulgt med vores egne unge og set, at der er behov for, at der bliver lavet en uddannelse, hvor man bringer dem et skridt længere frem.

- Målet for os er i høj grad, at der bliver lavet virksomheder, som kan ansætte folk. Altså vækstiværksættere. Så vi kan lave den næste Netcompany, Novo Nordisk eller Mærsk, siger hun.

Hjælp fra erfarent mentorteam

De studerende vil også blive tilknyttet et erfarent mentorteam bestående af flere af landets førende iværksættere. En af dem er Nicklas Kany, der efter hårdt slid i dag har opnået stor succes med sin lektiehjælpsvirksomhed Mentor Danmark

- Mange af os har prøvet det på den hårde måde ved at slå os på en masse fejl undervejs. Og det er selvfølgelig også det, man lærer noget af. Men mange af her erfaringer, vi har, kan vi give bedre, siger han.

Nicklas Kany har opnået stor succes med sin lektiehjælpsvirksomhed Mentor Danmark.
Nicklas Kany har opnået stor succes med sin lektiehjælpsvirksomhed Mentor Danmark.
Foto: TV 2 Kosmopol

Ifølge Nicklas Kany er der behov for flere iværksætteruddannelser.

- Jeg tror, at vi i uddannelsessektoren mangler flere retninger, hvor man kan være kreativ, hvor der er plads til at fejle, og hvor der er mulighed for at gå efter egne drømme og skabe et eventyr. Og hvor man med sin egen indsats kan gøre verden til et bedre sted.

Tobias Albrechtsen fra Ganløse starter på den nye uddannelse til september. Hans ønske er at få sat sin fiberholdige vandflaske i produktion.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik