Ny stor udvidelse på vej til Rigshospitalet

Rigshospitalet skal udvides med en 6.000 kvadratmeter stor tilbygning. Pris: 180 millioner kroner.

Regionsrådet har bevilget de mange millioner kroner til at udvide nybyggeriet på den kommende nordfløj, der lige nu tager form på Blegdamsvej med endnu en stor tilbygning.

Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse.

quote Det er en god dag for Rigshospitalet. Vi får nu en løsning, der giver os nogle fantastiske rammer for forskning, personale og patienter.

Per Christiansen, Direktør, Rigshospitalet

Den kommende nye tilbygning kommer især til at rumme flere neurologiske funktioner, som beskæftiger sig med sygdomme i hjerne og nervesystemerne. Det drejer sig om Neuromuskulær Klinik og Forskningsenhed, som i dag er ag splittede mellem Rockefeller-bygningen og Panum-Instituttet, men som i fremtiden skal samles i den nye tilbygning.

- Det er en god dag for Rigshospitalet. Vi får nu en løsning, der giver os nogle fantastiske rammer for forskning, personale og patienter. Samtidig styrkes samspillet mellem forskning og behandling til fordel for patienterne, siger Rigshospitalets direktør Per Christiansen i en pressemeddelelse.

Regionsrådet har nemlig vedtaget at afsætte 180 millioner kroner, der blandt andet skal gå til en 6.000 kvadratmeter stor tilbygning.

quote Vi er rigtigt glade for, at vi har fået en løsning på plads, der giver gode rammer til glæde for især patienterne, men også for medarbejderne og forskerne på Rigshospitalet. 

Laila Lindén, Formand, Følgegruppen Vedrørende Det Nye Rigshospital

Den nye bygning skal genhuse de funktioner, der lige nu hører hjemme i det såkaldte Rockefeller-kompleks i den anden ende af Blegdamsvej-matriklen, som skal nedrives for at gøre plads til BørneRiget – den nye hospitalsbygning til børn, unge og fødende.

- Vi er rigtigt glade for, at vi har fået en løsning på plads, der giver gode rammer til glæde for især patienterne, men også for medarbejderne og forskerne på Rigshospitalet, siger regionsrådsmedlem Leila Lindén (S), der er formand for Følgegruppen Vedrørende Det Nye Rigshospital i pressemeddelelsen.

Derudover vil blandt andet Neurobiologisk Forskningsenhed og Neurokirurgisk Ambulatorium blive samlet i tilbygningen, mens et forskningslaboratorium for sklerose rykker til Glostrup.

Tilbygningen konstrueres således, at den kan udvides med op til to etager, hvis økonomien tillader det senere i forløbet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik