Ny skøjtehal skyder op i Herlev til december

Herlev Kommune har indgået med et totalentreprenørteam, der snart går i gang med at opføre en helt ny skøjtehal ved byens allerede eksisterende arena.

I begyndelsen af december sættes der gang i byggeriet af den nye træningsskøjtehal. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Det er populært at komme på glatis i Herlev.

Så populært, at en skøjtehal ikke er nok. Riften om træningstiderne i en allerede eksisterende skøjtehal har nemlig været overvældende.

Hvordan løser man så det? Det gør man ved at bygge endnu en skøjtehal.

Første spadestik til opførelsen af en tilstødende skøjtehal i Herlev tages i december. Det står klart, efter kommunen har ingået en kontrakt med et totalentreprenørteam, der skal tage sig af byggeprojektet.

- Siden 1977, hvor forhenværende borgmester Ib Juul stod bag åbningen af Herlev Skøjtehal, har Herlev positioneret sig som en stærk skøjteby. Interessen for issport er vokset i Herlev både blandt de organiserede sportsklubber, men også hos de helt almindelige herlevborgere med hang til skøjter og is under fødderne, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen fra Socialdemokratiet.

Læs også Ny skøjtehal på vej i København

- I mange år har der været rift om haltiderne – både i forhold til det offentlige skøjteløb og til eliteudøverne. Med den nye træningsskøjtehal får vi omsider en fuld isbane, som har været et stort ønske fra brugernes side, og det glæder mig, at den nye træningshal forbindes med et aktivitetsområde til gavn for alle hallens brugere.

Den nye skøjtehal skal ligge i forbindelse med den nuværende skøjtehal.

Stedet skal rumme en træningsbane, der skal skabe endnu mere plads til sportsudøvere og øvrige brugere.

Hallen forventes at stå færdig til august 2019, og man regner med at begynde på selve byggeriet i begyndelsen af december.

Læs også Ny skøjtehal møder borgerkritik: 'Hul i hovedet åbningstider'

00:48

Sådan så det ud, da Ørestad skøjtehal åbnede i 2016. Skøjtehallen blev senere omdejningspunkt for ballade, da kommunen var nødsaget til at overtage driften, efter stedets forpagtere brød kontrakten.

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik