Skandale-byggeri med nye overskridelser: Derfor bliver nyt fakultet endnu dyrere

Niels Bohr Bygningens regning vokser sig endnu dyrere. Nu skal der anmodes om yderligere midler til at færdiggøre universitetsbygningen.

Den skulle have kostet 1,6 milliarder kroner og været helt færdig for mere end to år siden.

Men efter adskillige forsinkelser står den prestigiøse universitetsbyggeri Niels Bohr-bygningen i København fortsat ikke færdigbygget, mens omkostningerne på byggeriet er skredet til næsten en fordobling af det oprindelige budget, så prisen nu lyder på mere end tre milliarder kroner.

Og nu er budgettet såmænd skredet endnu engang.

Det oplyser Vejdirektoratet, som siden 1. januar 2018 har haft ansvaret for det statslige byggeri, i en pressemeddelelse.

- Det er vi naturligvis meget ærgerlige over. Vi havde meget gerne været dette aktstykke foruden, siger projektdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet og fortsætter:

- Lige siden vi overtog projektet, har vi haft stor fokus på økonomien. Vi må dog konstatere, at det har været dyrere at færdiggøre byggeriet, end antaget da vi overtog projektet – også selv om der ved vores overtagelse forelå en rapport, som beskrev projektet.

Skal nu gå tiggergang hos Finansudvalget

Som følge af de nye budgetoverskridelser skal der nu søges om yderligere midler til bygnignen i Folketingets Fianansudvalg.

TV 2 Lorry interviewer søndag projektdirektør Erik Stoklund Larsen, men han vil ikke specificere yderligere, hvor mange penge der er brug for at få tilført.

- De eksakte tal er under konsolidering i øjeblikket, og de er i øvrigt også fortrolige, fordi der pågår en voldgiftssag mod entreprenøren, siger han til TV 2 Lorry.

Erik Stoklund Larsen mener, at det er genopretningen af det arbejde, der er udført af den spanske entreprenør Inabensa, der stadig giver økonomiske tømmermænd. 

Også problemer med kølerør

Som udgangspunkt har det været nødvendigt at lave stort set alt arbejde udført af den spanske entreprenør om fra grunden. Og så har arbejdet med at udskifte hele bygningens ventilationskanaler vist sig mere vanskeligt end først antaget.

- Hele ventilationsanlægget skulle laves forfra. Og nu dukker der også noget op omkring nogle kølerør og forskellige ting, der relaterer sig til det. Vi måtte opgradere nogle af de store motorer, der driver luftstrømmene i systemet, siger Erik Stoklund Larsen.

Derfor skal der nu arbejdes stenhårdt, hvis det fremtidige naturvidenskabelige fakultet skal kunne overdrages til Københavns Universitet til tiden.

- Lige siden vi overtog projektet, har vi kørt med en meget stram styring af arbejderne. Vi har over 400 håndværkere i gang på byggepladsen, og der arbejdes også i weekenderne for at færdiggøre byggeriet, siger Erik Stoklund Larsen.

Vejdirektoratet forventer fortsat at kunne overdrage bygningen til Københavns Universitet i løbet af efteråret.

I januar måned besøgte TV 2 Lorry det skandaleramte byggeri, hvor man så småt gjorde klar til at tage fakultetet i brug. Se mere i indslaget herunder:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik