Eskil har sagt sit job op for at høre din dybeste hemmelighed

Med inspiration fra USA har kulturhistoriker Eskil Holten Haargaard oprettet tjenesten Copenhagen Confessions, der skal samle folks hemmeligheder.

Man kender det godt. Man har aftalt med sig selv, at man vil holde mund, men alligevel kan man ikke lade være med at dele en nagende hemmelighed med en god kollega. Fordi det simpelthen letter bare at få det sagt.

quote Jeg har altid været meget optaget af hemmeligheder

Eskil Holten Haargaard

Det er den trang, Eskil Holten Haargaard vil stille med sin nye bekendelsestjeneste Copenhagen Confessions. Han har ryddet sin arbejdskalender i et år for at mødes med folk, der ønsker at dele en hemmelighed.

- Jeg har altid været meget optaget af hemmeligheder. Fascineret af, at vi alle går rundt med historier og erfaringer, som er en del af os, men som vi ikke altid deler med omverdenen. Jeg er beæret over at få mulighed for det, det giver en stor tilfredsstillelse, fortæller Eskil Holten Haargaard.

Amerikansk forbillede

Den 44-årige kulturhistoriker fra København fik idéen til det nye tilbud, da han var i New York og stiftede bekendtskab med den amerikanske tjeneste Craigslist Confessional.

I mere end to år har den tidligere advokat og lobbyist Helena Bala fået kontakt til folk via Craigslist – den amerikanske pendant til Den Blå Avis – for at mødes og høre de hemmeligheder, de aldrig har fortalt til nogen før.

quote Der er nærmest en overladning – det strømmer bare ud af dem, når de først har besluttet sig for at sige det. Det giver dem en lettelse

Eskil Holten Haargaard

I dag lever Helena Bala af at lytte til hemmeligheder og udgive dem på sin hjemmeside craigslistconfessional.com.

Og det er ikke småting, hun har lagt ører til.

Der er historien om den deprimerede Juan, der fik en colombiansk prostitueret til at tage sin mødom. Den om 40-årige Harrison, der har fået et virkelig forkvaklet forhold til sex efter at være blevet presset af nabodrengen til dyresex. Og så er der den om fitnessfyren Scott, der bliver høj af at få likes, når han dagligt poster olieglinsende træningsbilleder til sine tusinder af følgere på Instagram, men som i virkeligheden har det helt ad helvedes til psykisk.

Hemmelighedsfulde kaffemøder

Eskil Holten Haargaard har allerede mødtes med fire personer for at høre deres hemmelighed. De fleste af møderne har foregået på en café i Indre By efter arbejdstid og har varet en times tid.

Nogle af historierne har været helt banale, nogle har handlet om sex, begær og utroskab, mens én har lettet sit hjerte efter at have stjålet.

- Man mødes og smalltalker, og så går man i gang med det, det handler om. Der er nærmest tale om en 'overladning' – det strømmer bare ud af dem, når de først har besluttet sig for at sige det. Det giver dem en lettelse, forklarer Eskil Holten Haargaard.

Længere liv

Det er Eskil Holten Haargaards tanke, at hemmelighederne skal videreformidles – ligesom på Craigslist Confessional - for at give dem et længere liv. Selvfølgelig i anonymiseret form og med folks accept:

- Det er en befrielse at høre andres hemmeligheder, for så tæmnker man: ”Okay, så er jeg måske ikke så skør”. Det giver et blik ind i et andet menneske, og mennesker er generelt fascinerende.

Eskil Holten Haargaards gør meget ud af at understrege, at hans service – som i øvrigt er gratis – ikke er et alternativ til professional terapi:

- Det her handler om at mødes med en fremmed for at komme af med en hemmelighed i et fortroligt rum. 

Har du en hemmelighed, du vil dele, så besøg Copenhagen Confessions. Eskil giver kaffen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik