Ny satsning på trafiksikker vej og smukke omgivelser

Rødovre Kommune investerer næsten 30 millioner kroner i bedre trafiksikkerhed og forskønnelse af Damhustorvet og Roskildevej.

Netop det område er ellers meget trafikeret, og der har været en del alvorlige trafikuheld. Men nu får kvarteret altså et nyt udseende -  og  der bliver sat et særligt  springvand op, som reagerer på støj. Når bilerne larmer, så går  vandet i gang.

- Det primære sigte med ændringerne er at tage farten af bilerne og skabe større trafiksikkerhed. Derudover har vi et ønske om at få et torv, der fremmer detailhandlen og livet på torvet og skaber bedre sammenhæng til Damhuskroen og Damhussøen, siger borgmester i Rødovre, Erik Nielsen.

Det har været en lang proces med analyser og dialog med naboer og de lokale, der har butikker i området.

quote Den primære hensigt er at tage farten af bilerne og skabe større trafiksikkerhed. Og så ønsker vi et torv, der kan være rammen om detailhandlen og livet på torvet.

Erik Nielsen (S), borgmester, Rødovre

En plads på torvet

Borgmester Erik Nielsen siger, at det har været et politisk krav, at vi skal inddrage naboerne, når vi planlægger torvet. Vi har ændret projektet flere gange. Han siger, at problemerne med parkeringspladser har været en gordisk knude. Men han mener nu, at det er  løst på den bedst mulige måde.

Han  er stolt af, at der nu kommer et torv i området i stedet for den kaotiske parkeringsplads, som det efter hans mening har været hidtil.

Det nye torv får en lille plads. Og her bliver der bygget et springvand, der er styret af trafikken på Roskildevej. Når bilerne larmer meget - så går springvandet i gang. Vandet bliver på den måde styret efter støjniveauet

Kort nyt

Om sommeren fungerer det særlige springvand som værn mod trafik på vejen. Senere kommer der muligvis en pavillon på pladsen. For eksempel med en café.

Og så er der det med parkeringspladserne. Faktisk  er der kun sløjfet fire pladser, for at skabe rum til det nye torv. Derudover bliver der 21 nye p-pladser lige rundt om hjørnet - på Hvidovrevej.

Samtidig undersøger kommunalbestyrelsen, om der er mulighed for at få endnu flere p-pladser ved Damhus Boulevard.

quote Det bliver et hyggeligt sted, hvor man kan slå sig ned.

Erik Nielsen (S), borgmester, Rødovre

Lige nu undersøger man, hvordan næste etape af Roskildevej, efter torvet, kan blive forskønnet.

- Jeg forventer, at farten på Roskildevej bliver sænket til 50 kilometer i timen. Og at der generelt bliver taget mere hensyn til trafiksikkerheden på den store vej. Derudover skal der være sammenhæng til vores nye flotte Damhustorv. Det bliver en stor forskønnelse af Roskildevej. Forhåbentligt er det med til bringe det gode, gamle handelsliv tilbage, siger borgmester Erik Nielsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik