Ny Roskilde-bydel udskyder konkurrence

Under det fælles navn ROCKmagneten skal et nyt rockmuseum, Roskilde Festival Højskole og hovedkvarteret for Roskilde Festival stå klar i den nye Roskilde-bydel Musicon i 2014.  Det skriver bladet Licitationen.

Men kort før ansøgningsfristen til at blive prækvalificeret som totalrådgiver på bydelsplanen for projektet udløb i mandags, har Musicon-sekretariatet set sig nødsaget til at udsætte denne konkurrence og annullere det oprindelige EU-udbud.

Årsagen er en ændring i bygherreforholdet fra tre til to
bygherrer, og der skal nu udarbejdes et nyt EU-udbud, som udsendes i denne uge. Derfor kan offentliggørelsen af de prækvalificerede totaltrådgivere først finde sted om tidligst en måned.

I det oprindelige EU-udbud stod Danmarks Rockmuseum, Roskilde Festival Højskole og Roskildegruppen, der står bag Roskilde Festival, opført som bygherrer på det 11.200 kvm store byggeri. Men Roskildegruppen ønsker nu ikke på forhånd at forpligte sig til at gennemføre sin del af nybyggeriet og således heller ikke på forhånd forpligte sig til at anvende den vindende arkitekt som totalrådgiver på sin del af byggeriet.

Derfor har Mucison-sekretariatet annulleret det oprindelige EU-udbud og vil offentliggøre et nyt i denne uge, som samtidig sendes ud til de rådgivere, der har vist interesse for at blive prækvalificeret.

- Det er vigtigt at understrege, at konkurrencen ikke er blevet aflyst, men der er kun tale om en udsættelse. Det er en ren teknisk ændring af bygherreforholdet, hvor der ikke er tre bygherrer, men nu kun to bygherrer, fordi festivalen ikke kan sidde som bygherre, da den skal have mulighed for at samarbejde med en ekstern investor. Derfor udsender vi en ny bekendtgørelse i denne uge, siger kommunikationsansvarlig Lise Hammershøj fra Musicon-sekretariatet til Licitationen.

Det endelig konkurrenceprogram bliver først offentliggjort, når de prækvalificerede rådgivere er fundet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik