Ny rapport: Metroens naboer kommer til at tjene kassen

År med støj og støv bliver belønnet i sidste ende - metroens naboer får stor gevinst af de nye stationer

De har levet med det i årevis. Og det skal leve med det en rum tid endnu - støj, støv og tung trafik. Naboerne til Københavns mange metrobyggepladser har næppe haft det sjovt, når bygeaktiviteten har stået på sit højeste - men nu hænger en dugfrisk rapport fra Krakfonden en stor, saftig gulerod op foran alle naboerne: Deres lejligheder vil stige markant i pris, og deres levevilkår vil generelt blive forbedret, lyder konklusionen.

-Metroens udvidelse betyder rigtig meget for priserne på de boliger, der ligger tæt på City-ringen, forklarer Ninette Pilegaard, som er en af forskerne bag rapporten, der er udgivet af Kraks Fond Byforskning.

 

 
 
Foto: Metroselskabet

 

 

Af rapporten fremgår det, at områder som for eksempel Sydhavnen og Nørrebro  får størst gevinst at naboskabet til metroen. Forskerne har regnet ud, hvordan boligpriserne i hovedstaden vil flytte sig i forhold til  hinanden og i de to områder regner man altså med at boligpriserne i forhold til andre områder af byen flytter sig  mellem  7,86 og hele 13,86 procent i positiv retning.  Det kan så til gengæld betyde, at dem, der bor længst væk fra de nye metrostationer - de vil opleve et fald.

Færre biler

De nye metrostationer kommer til at tiltrække flere højtuddannede indbyggere, og når folk bor i nærheden af en metrostation, så vil de - i hvert fald ifølge Kraks rapport - også være mere tilbøjelige til at skrotte bilen. Overordnet set forventer forskerne, at antallet af bilejere i København vil falde med to-tre procent som følge af metroen.

 -Vi kan  se, at når boligpriserne stiger omkring metroudvidelsen, så vil højtuddannede københavnere hellere gå på kompromis og flytte tættere på den nye metroting - også hvis det skal betyde, at de skal undvære bilen, forklarer Ismir Mulalic, der er ansvarlig for rapporten om metroens betydning.

Det forventes i den forbindelse, at 3,1 procent af husholdningerne vil opgive bil nummer to - og forskerne bag rapporten understreger, at tallene gælder for hele storkøbenhavn.

TV2Lorry.dks serie om de store byggeprojekter i København - Bag Plankeværket - tager dig også besøg på metroprojektet. Det kan du opleve her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik