Ny rampe ved Helgoland vækker vrede: Den er jo alt for kort

Den nye rampe ved Amager Strand bliver indviet onsdag. Men Helga Mark sidder i kørestol, og hun undrer sig over, at den ikke fører helt ud i vandet.

Det er sol og sommer - vi vil i vandet. Og det vil Helga Mark også gerne. Hun bor ved vandet på Amager, men hun sidder i kørestol, og det kræver derfor en særlig løsning, hvis hun skal kunne køre henover sandet og ud til vandet.

quote Jeg troede faktisk, at den nye rampe ville blive bygget som den gamle. Altså så man kunne komme helt ud i vandet med sin kørestol

Helga Mark, Amager

Hidtil har der været en rampe ved ishuset på Amager Strand. Men den blev fjernet.

Ny rampe er for kort

I stedet skulle der laves en ny rampe på nordsiden af Helgoland, og i morgen onsdag bliver den indviet, når Københavns Overborgmester Frank Jensen, soc.dem., kigger forbi Amager Strand.

Helga Mark har hele tiden været af den overbevisning, at den nye rampe ville blive lige så lang som den gamle henne ved ishuset. Det har hun fået at vide af en medarbejder fra Københavns Kommune, påstår hun.

Nu er rampen bygget, men efter Helga Marks mening er den tre meter for kort, og når akkurat kun lige ud til vandkanten.

 
 
Foto: Helga Mark

Og lige præcis fordi de tre meter mangler, så betyder det, at Helga Mark ikke kan komme helt ud i vandet ved egen hjælp. Og det frustererer hende.

Vil ikke være afhængig af andre

- Den er jo alt for kort. Jeg troede faktisk, at den nye rampe ville blive bygget som den gamle. Altså så man kunne komme helt ud i vandet med sin kørestol, uden at få hjælp vel at mærke.

Derfor vil Helga Mark gerne have en løsning med en længere rampe. Så det er muligt for hende, selv at komme ud i vandet og få en dukkert.

Sådan som rampen er bygget nu har hun - og andre kørestolsbrugere - brug for hjælp fra livredderne på badeanstalten ved Helgoland, hver gang, man skal i vandet. Men livredderne er der kun om sommeren - og kun mellem 10.00 og 18.00.

- Den nuværende løsning er ikke god nok, så jeg vil presse på for at få en rampe, der fører helt ud i vandet, siger Helga Mark, der også frygter at cyklister og barnevogne vil brugt som parkering, så man ikke kan komme forbi.

- Jeg kan allerede nu konstatere at "badestien" vil blive cyklernes favoritsted at parkere. Det næste punkt bliver børnefamilierne med deres barnevogne, som ser platformen ud mod vandet som perfekt for deres små poder til at sidde på og bade fra, og så står barnevognen jo perfekt parkeret uden at få sand på sig, lyder det fra Helga Mark.

Københavns Kommune: Det er en badesti

TV 2 Lorry har været i kontakt med Københavns teknik- og miljøforvaltning. Her fortæller man, at det aldrig har været planen at bygge en badebro, men i stedet en badesti. 

- Efter vores opfattelse, så har der også været en god dialog med Helga Mark, og vi mente, at Helga Mark var indforstået med løsningen.

- Da badestien ikke er en baderampe, går den ikke ud i vandet, men kun til vandkanten. Vandkanten ændrer sig i takt med høj- og lavvande. Gelænderet går ud til en meters dybde, som er nødvendigt for at skabe opdrift for at kunne flyde. En meters dybde vandstand opnås efter ca. 30 m. fra vandkanten. Det er ikke muligt på sydsiden pga. Helgolands konstruktion. Der er endvidere mere roligt på nordsiden, da der på sydsiden er trapper fra Helgoland og ned i vandet for de øvrige badende, lyder det i en mail fra forvaltningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik