Ny privat lægevagt på vej

Hillerød-læge opretter en privat vagtlægeordning, som skal dække hele Nordsjælland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I løbet af februar næste år vil borgerne i Nordsjælland samt Lyngby-Tårbæk kunne købe et abonnement på en ny privat lægevagt, som oprettes af en gruppe tidligere vagtlæger med Hillerød-læge Klaus Anker Nielsen i spidsen.

Den ny lægevagt er et alternativ til den offentlige løsning, hvor man fra årsskiftet skal ringe til 1813 og hvor man i stedet for en læge får en sygeplejerske i røret og kan blive henvist til hospitalernes akutmodtagelser.

- Vi opfatter regionens ny akutordning som en kvalitetsforringelse. Der vil komme et stort pres på hospitalernes akutmodtagelser, og på 1813 sidder sygeplejersker, der har fået ni ugers kursus i diagnostisering via en computer-algoritme. Det kan ikke erstatte 15 års praktisk erfaring, siger Klaus Anker Nielsen ifølge avisen.

LægeVagten-Nord er ved at indrette konsultationslokaler og undersøgelsesrum i Hillerød, tæt ved døgnapoteket. Og med foreløbig to biler vil man dække behovet for hjemmebesøg. Foreløbig er 25 læger med på planen, som i første omgang er finansieret af Klaus Anker Nielsen selv.

- Vi vil garantere, at det er en praktiserende læge, man taler med, undersøges af og får besøg af. Børn under fire år skal ikke ud at køre bil, så der kommer vi altid på hjemmebesøg, ligesom de kørende læger vil være udstyret til at kunne diagnostisere hurtigt og præcist, siger Klaus Anker Nielsen.

Der eksisterer i forvejen to private lægevagtsordninger i Købehavn med priser på 1400 til 2500 kroner per konsultation. Det nye i LægeVagten-Nord er, at man for de samme penge vil kunne tilbyde et årsabonnement.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik