Ny præstesag under opsejling i Roskilde Stift

En sognepræst, som tror på reinkarnation, kan udløse en ny præstesag, der kan få større konsekvenser både for præsten selv og for folkekirken end de meget omtalte sager om præsterne Thorkild Grosbøll og Per Ramsdal.

Biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, har annonceret, at han vil indkalde sognepræst Annette Berg til samtale efter hendes udtalelser om, at afdødes sjæle måske kan leve videre i andre kroppe, og at man som præst i folkekirken godt kan tro på reinkarnation. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge kirkelige iagttagere kan sagen blive alvorligere for folkekirken end de tidligere sager om præsterne Thorkild Grosbøll og Per Ramsdal.

"Her har vi at gøre med en sag, hvor en præst klokkeklart udtaler sig i modstrid med folkekirkens bekendelsesgrundlag. Kristendommens forestilling om opstandelse kan ikke forenes med reinkarnationstanken, hvor sjælen genfødes og tager bolig i en ny krop. I kristendommen hænger sjæl og legeme sammen - i hvilken form genopstandelsen nærmere finder sted, kan så diskuteres, men reinkarnation falder klart udenfor," siger retsteolog og ph.d. med speciale i kirkeret Kristine Garde til Kristeligt Dagblad. Hun mener, at der med sognepræstens udtalelser er grundlag for, at biskoppen indleder en såkaldt læresag ved præsteretten..


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik