Ny plads ved Københavns Havn

Kvarterspladsen er med til at færdiggøre havneholmen-området i København. Nu er den indviet.

Normalt bliver nye pladser indviet med røde snore, der skal klippes over, mens agtværdige borgere ser til, og hornmusikken spiller. Men det gik noget anderledes og mere folkeligt for sig, da Kvarterpladsen, der ligger mellem Fisketorvet og Havneholmen blev indviet.  Det skete nemlig med et stort loppemarked, som områdets beboere og husbådsforeningen Skibbroen stod for.

Havneholmen er et af Københavns mange, nye kvarterer og ligger langs Københavns Havn bag shoppingcenteret Fisketorvet. Nu er området ved at være fuldt udbygget, og et af de arealer, der afslutter byggeriet, er den plads, der samler de forskellige byggerier. Pladsen er præget af både moderne boligbyggerier og råt havneområde.

Det er byggefirmaet Skanska, der har stået for området. Og de oplyser, at det var ambitionen med områdets centrale plads, at den skulle være ret utraditionel, og at der skulle være tænkt på de mennesker, der bor i området.

Fra weekendens loppemarked, der indviede pladsen
Fra weekendens loppemarked, der indviede pladsen

-Med udviklingen af Kvarterpladsen har vi fra starten haft fokus på at investere i nogle tiltag, der giver øget livskvalitet for folk, som bor her, og folk der bruger området. Vores mål med pladsen har været at give noget tilbage til nærområdets forskellige beboere, som vi hver dag lader os inspirere af,” siger Jesper Brandt, projektchef i Skanska i en pressemeddelelse fra selskabet.

Det betyder blandt andet, at beboere - og andre - kan opstille containere og boder på pladsen. Containerne kan for eksempel bruges til fremstilling, udstilling og salg af konsthåndværk eller til vedligeholdelse af både.

Det er grundejerforeningen på stedet, der administrerer, hvem der får lov til at opstille containere - og hvor længe.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik