Ny model for hjemmepleje på vej til Gribskov

Byrådet i Gribskov har valgt en ny model for hjemmeplejen i kommunen, som indebærer en godkendelsesmodel uden udbud og private leverandører.

Tirsdag aften traf byrådet i Gribskov en beslutning om den fremtidige organisering af hjemmeplejen i kommunen. Og det ligger nu fast, at Gribskov skal fortsætte med at have private leverandører af hjemmeplejen.

quote Vi ønsker selv at fastsætte niveauet for kvaliteten og prisen

Anders Gerner Frost, borgmester

Byrådet har ifølge borgmester Anders Gerner Frost et ønske om at beholde det nuværende serviceniveau, og derfor kommer opgaven ikke til at blive udbudt i klassisk forstand. I stedet har byrådet valgt at benytte en godkendelsesmodel uden udbud.

- Vi har valgt en godkendelsesmodel uden udbud, fordi vi selv ønsker at fastsætte niveauet for kvaliteten og prisen, og så kan de private virksomheder vælge at tilbyde at udføre arbejdet. På den her måde kan vi opsøge virksomheder, der har modet og lysten til at gå ind i det her, forklarer Anders Gerner Frost til TV 2 Lorry.

Med denne godkendelsesmodel håber han, at flere virksomheder vil være med, så borgerne har flere muligheder, når der skal vælges hjemmepleje.

Kommunale eller private leverandører

Byrådet har diskuteret, hvorvidt kommunen skulle have en kommunal enhed for hjemmeplejen, men grundet primært de økonomiske aspekter, er valget altså faldet på de private leverandører.

I Gribskov har man til gengæld valgt at have en kommunal hjemmesygepleje, eftersom man tidligere har oplevet problemer, når netop den opgave bliver varetaget af en privat virksomhed.

quote Jeg synes, vi skal have private, der hvor det giver mening og kommunale, der hvor det giver mening

Anders Gerner Frost, borgmester

- For 5-6 år siden lavede vi Danmarkshistoriens største udbud på både hjemmesygepleje og hjemmepleje, men mens hjemmeplejen fungerede godt, så var flere ting ved hjemmesygeplejen ikke hensigtsmæssigt, siger borgmesteren og fortsætter:

- Jeg synes, vi skal have private, der hvor det giver mening og kommunale, der hvor det giver mening. Derfor er vi nu landet på en kommunal hjemmesygepleje og en privat leverandør af hjemmepleje, siger han.

I Gribskov har man tradition for at have mange private samarbejder, og det har byrådet altså valgt at holde fast i med hjemmeplejen.

Men i forbindelse med beslutningen om den nye model, er der blevet nedsat et råd af relevante fagpersoner, som sætter normerne for godkendelsesmodellen.

Gribskov Kommune skal have en aftale i hus med de nye leverandører af hjemmeplejen senest den 1. december 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik