Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Ny mindehøjtidelighed for Servet Abdija

I dag er der en ny mindehøjtidelighed for den 16-årige dreng, der mandag blev skudt og dræbt i en baggård. Denne gang er det en ven af familien, der står bag.

Klokken 17 i dag er der en mindehøjtidelighed for 16-årige Servet Abdija, der mandag blev ramt af seks skud ved Ragnhildgade på Østerbro. Det er Albanske Rødder i Skandinavien, der står bag højtideligheden.

- Vi gør det for at vise familien, at de ikke er alene. Vi støtter op om dem, og vi synes ikke, at det er i orden, at en så uhyggelig hændelse kan ske. Vi vil også vise politikerne, at vi ikke vil finde os i, at man ikke kan være tryg i det danske samfund, siger formanden for Albanske Rødder i Skandinavien, Sabidin Ibisi.

Sabidin Ibisi er venner med Servet Abdijas far, der også har albanske rødder, og han har selv tre børn.

Læs også Efter skuddrab på 16-årig: Politikere vil have mere gade-politi

- Ingen har fortjent det, familien har været igennem. Da jeg hørte om episoden, tænkte jeg som det første på min egen søn. Det kunne ligeså godt have været ham. Det kan ske for alle. Det er trist, at Servet Abdijas familie skal opleve noget så forfærdeligt, siger han og fortsætter:

- Når telefonen ringer, bliver jeg bange for, at det er et opkald om, at en af mine børn er blevet ramt af noget lignende. Det er ikke første gang, at uskyldige bliver ramt af skud. Hvornår er det nok? Hvornår siger politikerne stop?

Mindehøjtideligheden

Til mindehøjtideligheden, der foregår på Ragnhildgade 48, vil en albansk teolog bede en bøn, og der vil blive holdt en tale. Højtideligheden er for alle, der har lyst til at kigge forbi, uanset baggrund, tilknytning eller religion.

- Bare ved at deltage i mindehøjtideligheden kan man sige mere end 1.000 ord. Jeg tror, at vi er mange, der er meget rørte af hændelse og mangler ord til at beskrive det, vi føler. Vi lever alle i danmark og skal stå sammen mod al utryghed, siger Sabidin Ibisi.

02:26

Beboere i det område, hvor den unge blev skudt, er også berørte.

Luk video