Ny millionsag om svindel med annoncer

Politiet har fået den første mand fængslet i en sag, hvor der tilsyneladende er svindlet for seks  millioner.

En flok forretningsmænd med gode talegaver har ifølge politiet svindlet sig til seks millioner kroner ved at sælge fiktive eller værdiløse annoncer.
      Tirsdag blev to af de mistænkte fremstillet i grundlovsforhør.
      Hos Københavns Politi sigter man den ene for bedrageri til op i mod halvdelen af det samlede beløb. Den anden er indtil videre kun sat i forbindelse med bedrageri til en halv million.
      Dommeren valgte at fængsle den ene af de mistænkte for 27 dage, mens den anden blev løsladt.
      Det er blandt andet under dække af at repræsentere forlaget Lokalbogen, at de to skulle have solgt annoncer på internettet til mindre erhvervsdrivende.
      Men det gik galt, da de forsøgte at overtale en anlægsgartner. For han har tidligere været udsat for annoncehajer og syntes, at stemmen i telefonen lød foruroligende bekendt.
      Den mand, der nu er fængslet, har da også tidligere set den indvendige side af et arresthus.
      I december sidste år blev han fængslet for lignende svindelnumre. Sagen angik dengang omkring tre millioner kroner. Det er politiets opfattelse, at da han blev løsladt, gik han direkte ud i friheden og fortsatte svindlen.
      Ifølge Henning Schmidt, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, sælger mændene annoncer til en hjemmeside, der slet ikke eksisterer.
      - Det har vi ret sikre beviser for, siger han.
      Domstolene har på det seneste haft travlt med at straffe de lidt for kreative annoncehajer. For et par uger siden fik en af mere legendariske skikkelser i branchen lagt et års ekstra fængsel oven i de to et halvt år bag tremmer, han tidligere er idømt.
      For nylig fik to andre mænd også dom for at have opereret under navne som Virksomhedsregistret.dk og Erhvervscentralen.
      Den ene fik et års fængsel, mens den anden slap med en mindre betinget straf.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik