Ny metrolinje tæt på finansloven

En ny metrolinje rykker i dag tættere på virkeligheden.

Et flertal i Københavns Kommune besluttede tidligere på måneden at afsætte to milliarder kroner til en Sydhavnsmetro, såfremt at staten finansierer de sidste to milliarder.

Og efter Trængselskommisionens klare anbefaling i dag torsdag om, at en udvidelse af Metro Cityringen til Ny Ellebjerg vil afhjælpe trafikpropper i hovedstaden, er der lydhørhed over for at få den ny metrolinje på finansloven både hos Socialdemokraterne og Enhedslisten på Christiansborg.

Transportordfører for Socialdemokraterne, Rasmus Prehn, siger:

- Der er ingen tvivl om, at vi Socialdemokrater på Christiansborg også er optagede af at få metro til Sydhavnen. Om det bliver i disse finanslovsforhandlinger, kan jeg ikke love, men vi vil arbejde for at få dem med, siger han til DR P4 København.

Og ønsket fra partifællerne på Københavns Rådhus om en metrolinje til Sydhavnen bliver også hørt hos den mulige finanslovspartner, Enhedslisten, siger transportordfører, Per Clausen:

- Det er klart, at ting, der både anbefales af Trængselskommissionen og af borgerrepræsentationen i København, står højt på vores liste, siger han til DR P4 København.

Enighed på Kbh. Rådhus om at afsætte 200 mill. kr.

Tidligere på måneden blev et flertal på Københavns Rådhus bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og Dansk Folkeparti enige om at afsætte 200 millioner kroner på budgettet for 2014.

Med Trængselskommissionens ny rapport, hvor de altså blandt andet anbefaler, at man etablerer en forbindelse fra det nuværende Metro Cityrings byggeri til Ny Ellebjerg Station, bør planerne stensikkert være en del af finansloven, mener overborgmester Frank Jensen:

- Det vil både hjælpe de mange pendlere og rejsende fra omegnskommunerne, så nu skal regeringen og Folketinget se at komme i arbejdstøjet, siger han.

Metroen kan stå færdig i 2022

Sydhavnsmetroen er en helt ny metrolinje, som skal afgrenes fra Cityringen og dens 17 stop. Den løber fra Hovedbanegården og får fem nye stop ved Fisketorvet, Enghavebrygge, Ved Slusen og Mozarts Plads for at ende ved Ny Ellebjerg Station.

Københavns Kommune anslår, at Sydhavnsmetroen kommer til at koste fire milliarder kroner i alt og vurderer, at den kan være færdig i 2022.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik