Ny måling er skræklæsning for Liberal Alliance og Joachim B. Olsen

En ny regional meningsmåling kan give en pejling af stemmefordelingen i hver enkelt valgkreds. Liberal Alliance står til en tilbagegang i alle fire storkredse i TV 2 Lorrys område.

En ny regional meningsmåling giver det første pejlemærke af stemmefordelingen i hver af de i alt 10 storkredse i Danmark.

Også i de fire storkredse i TV 2 Lorrys område giver meningsmålingen et bud på, hvordan stemmerne fordeler sig, hvis der skulle stemmes til folketingsvalg i morgen.

Ifølge politisk kommentator ved Ekstra Bladet Henrik Qvortrup bør meningsmålingen give dybe panderynker hos Liberal Alliance, som står til at blive halveret i både Sjællands Storkreds, Københavns Omegns Storkreds, Københavns Storkreds og Nordsjællands Storkreds. 

Joachim B. Olsen kan miste sit mandat

- LA er blevet en del af den politiske grød. Jeg tror, Samuelsen har skuffet mange af sine vælgere, fordi han ikke har kunne levere det, han påstod at kunne levere, nemlig topskattelettelser.

- Han sagde til vælgerne; 'Kig mig ind i mine stålsatte øjne og se, hvor meget jeg vil det her', lød det fra Henrik Qvortrup torsdag.

Kuglestøder kan ryge ud af folketinget

Hvis meningsmålingen holder stik ved valget, får det konsekvenser hos en af Liberal Alliances mest fremtrædende skikkelser, som stiller op i Københavns Omegns Storkreds.

Her spås de liberale parti til at få 4,3 procent af stemmerne, mens de ved folketingsvalget i 2015 høstede hele 8,4 procent.

 
 

Det kan derfor i sidste ende betyde et exit til politik på folketingsniveau for den tidligere olympiske kuglestøder, Joachim B. Olsen, som blev valgt til Folketinget for første gang i 2011 og senere genvalgt i 2015.

- Jeg tror, det har slidt på os (LA, red.) at være i regering. Det er sværere at være i regering og forklare, at du rent faktisk får resultater igennem. Men jeg synes, det er tydeligt nu.

- Nu kan man jo se, at Venstre ønsker at danne regering med Socialdemokratiet - de har pludselig kopieret Socialdemokratiets økonomiske politik. Og det er jo det, der sker, når Venstre er alene. Derfor synes jeg, det er vigtigt for borgerlige liberale vælgere at stemme på Liberal Alliance, siger Joachim B. Olsen til TV 2 Lorry.

Joachim B. Olsen: "Jeg kæmper"

For nylig gjorde han sig bemærket ved at annoncere for sin valgkamp på en pornoside. Men den taktik har han ikke tænkt sig at genbruge i valgets slutspurt.

- Jeg kæmper. Jeg har altid kæmpet for alt, hvad jeg har lavet, og jeg kæmper også nu. Jeg håber selvfølgelig, der er vælgere i Københavns Omegn, som synes, det er vigtigt, at der er en stemme i Folketinget, som også har fokus på, hvordan pengene tjenes i det her land.

- Jeg synes, der er rigeligt fokus på, hvordan de bruges i denne her valgkamp, lyder det fra politikeren.

Stor tilslutning til venstrefløj i meningsmåling

Mens Liberal Alliance måske kan se frem til en vælgerlussing af de helt store, er der anderledes positive spor at finde på den politiske venstrefløj.

Her skiller blandt andet Enhedslisten sig ud med en tilslutning på hele 19,2 procent i Københavns Storkreds.

- Især den yderste venstrefløj står rigtig stærkt. Det gør de i virkeligheden altid i hovedstadsområdet, men det er exceptionelt stærkt, de står lige nu.

- Enhedslisten står til måske at kunne blive det største parti i Københavns Storkreds, siger politisk analytiker hos TV 2 Hans Redder.

Ifølge partiets politiske ordfører Pernille Skipper glæder de sig over meningsmålingens foreløbige resultat.

- Vi håber selvfølgelig, at vi kan omdanne det til rigtig meget indflydelse, når det gælder vores velfærd, vores børnehaver og daginstitutioner og vores ældrepleje. Og så håber vi også på, at vi kan få et mere retfærdigt boligmarked. Der er alt for mange københavnere, der mangler et sted at bo, siger Pernille Skipper, som dog påpeger, at intet er sikkert endnu:

- Vi håber selvfølgelig på et godt resultat, men vi er ikke i mål endnu.

Målinger spår fremgang til partiet

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik