Ny lov kan give store butikker

Regeringen er klar til at afskaffe planlovens krav om, at kun byer med over 40.000 indbyggere kan opføre butikker over 2000 kvadratmeter i bymidten.

Lempelsen er en del af den vækstpakke, regeringen har fremlagt.

Havde planloven set sådan ud, da M. Goldschmidt Holding kom til Hillerød for at bygge et storcenter, havde det været muligt at realisere storcenteret i den oprindelige udgave i stil med IKEA-komplekset i Gentofe, vurderer Kirsten Jensen (S), tidligere borgmester i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der var en kort periode med en planlov, hvor man kunne få lov til at planlægge en meget stor møbelforretning, hvis man fik en form for bevilling fra ministeriet. Men den fik vi aldrig, siger Kirsten Jensen, som er glad for forslaget.

Uanset udfaldet af lovændringen, får Hillerød dog ikke et storcenter.

- Nej, det løb er kørt, siger Ulrik Bebe, projektdirektør hos M. Goldschmidt Holding.

Selskabet droppede Hillerød Storcenter i februar, og vil i stedet bygge 800 til 1000 boliger på grunden. Planarbejdet er i gang. Ulrik Bebe forventer, at lokalplanforslaget ligger klar i august.

Forslaget bliver også vel modtaget af nuværende borgmester i Hillerød, Dorte Meldgaard (K).

- Vi har længe ønsket mere fleksibilitet i planloven, siger Dorte Meldgaard, som ikke umiddelbart kan vurdere, om ændringen af planloven vil få flere store butikker til Hillerød.

- Det kræver, at vi finder et andet sted end Møllebrogrunden, hvor store butikker kan lokaliseres i vores bymidte, siger borgmesteren.