Ny Lorry+ serie følger elever fra landets nok dyreste uddannelse

01:47

Ud af tusindvis af ansøgere blev kun 23 optaget på forsvarets flyveskole i år. I serien Piloteleverne følger vi de heldige.

De har bestået første prøve blandt tusindvis af ansøgere. De er kommet igennem nåleøjet. De er 23 tilbage, men når det første elementærkursus på Flyvestation Karup er overstået, er der efter fire måneder faldet mange fra. Sådan er det hvert år. Flere TV2 regioner er gået sammen om eksklusivt at følge de nye pilotelever fra hele landet.

Vi følger eleverne igemmem elementærkurset på fem måneder. Holdet begyndte i marts og der lå en hård tid foran dem.  Langt fra alle består de første fem måneder hos Forsvaret. Men de bedste vil få uddannelsen som pilot, en uddannelse der blandt andet foregår i USA og som samlet løber op i 20 mio. kroner pr. elev.

I første episode, som har premiere i aften på Lorry+ klokken 19.45, er vi med når piloteleverne får udleveret deres udrustning, hjelm og ikke mindst de længe ventede flyverjakker og flyverdragter.

- Man føler sig som Top Gun, siger en af eleverne ivrigt i 1. afsnit.

Og der er ingen tvivl om, at uddannelsen er en kæmpe drøm for alle 23 elever. 

- Det har været en drøm siden jeg var helt lille, så det er bare fedt. Jeg er heldig at være her, siger en anden elev.

Eleverne bliver taget godt i mod af leder af flyveskolen på Flyvestation Karup med flyvernavnet HIR

- Det vi leder efter er dem af jer, der er individualister, men dem som også kan samarbejde i teams. Vi leder efter egoister, men man skal også være god til at hjælpe hinanden. Og det bliver I også målt på hele vejen igennem her, siger HIR til den forventningfulde forsamling.

Se første afsnit af Piloteleverne i aften kl. 19.45 og igen kl. 21.45 på Lorry+ .

Har du ikke mulighed for at følge med på tv, så følg Piloteleverne de kommende 8 uger her, eller se første afsnit herunder:

 

28:29 Luk video