Syv år efter brand: Ny K.B. Hallen indviet af Kronprins Frederik

For mere en 7 år siden brændte den legendariske K.B. Hallen, hvor nogle af de største kunstnere har optrådt. I dag blev den nye bygning officielt indviet.

H. K. H. Kronprins Frederik kunne i dag erklære den nye K. B. Hallen for officiel åben efter en mangeårig genopbygningsperiode.

Til dagens indvielse var der også taler fra bestyrelsesformand i KB Niels Christian Holmstrøm og Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, Kons.

- Det har været en festlig dag. Nøjagtigt, som jeg havde håbet. Og det er slutstenen på syv års arbejde med at få K.B. Hallen op at stå igen. Vi mistede noget af os selv, da den gamle forsvandt, siger Niels Christian Holmstrøm til TV 2 Lorry. 

KB Hallen brændte i 2011, og selvom brandfolk længe kæmpede med de meterhøje flammer, så stod den ikoniske buede hal dengang ikke til at redde.

Bygningen var fredet, men efter en affredning kunne man jævne den gamle hal med jorden og påbegynde genopbygningen af den bueformerede koncert- og sportshal.

- Jeg kan fylde en hel udsendelse med at snakke om, hvor mange historiske sports- og koncertarrangementer, jeg har været til herinde. Så jeg er en meget glad mand i dag, siger bestyrelsesformand i K.B. Hallen Niels-Christian Holmstrøm.

Siden Kong Christian X og Dronning Alexandrine i 1938 indviede K.B. Hallen har den ikoniske hal været ramme om et utal af sportslige og kulturhistoriske begivenheder, hvoraf The Beatles’ 2 koncerter i juni 1964 vel regnes blandt de mest legendariske.

- Det er jo et sted, som har manifesteret sig som både et ikon og en institution. Og det har været en fantastisk rejse frem mod i dag, hvor vi nu kan se tilbage på branden i 2011 og sige, at det ikke var et punktum, men bare et komma, siger administrerende direktør i K.B. Hallen, Kasper Busch Lund.

I dag, mere end syv år senere, er hallen igen klar til at byde københavnerne på store koncerter og sportsbegivendheder - i en nyere og forbedret form.

Få et overblik over de kommende koncerter i K.B. Hallen her.

Udødeliggjort af de største legender

Frank Sinatra, Louis Armstrong, Duke Ellington, Miles Davis, The Rolling Stones, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Johnny Cash, The Who, Led Zeppelin, Pink Floyd, Eric Clapton, Paul McCartney, Deep Purple og Metallica.

Det er blot et udpluk af de optrædende, der har underholdt publikum i den gamle KB Hallen før den brandte - og på den måde har de største navne været med til at udødeliggøre hallen.

Hallen har også huset store internationale sportsbegivenheder i boksning, gymnastik, dans, badminton, volley, basket, håndbold og ikke mindst tennis, et af KB’s egne boldspil. I en årrække lagde hallen gulv til såvel ATP turneringer som til opvisningskampe med tennissportens største navne.

Foruden til udstillinger, store fester og politiske møder – mest mindeværdigt Winston Churchills legendariske tale i 1950 om Europas Forenede Nationer.

Derfor berørte det også mange, da K.B. Hallen nedbrændte.

Arkitekt Hans Hansens prægtige bygningsværk med den velkendte hvælving stod ikke til at redde. Men efter et årelangt ihærdigt og målrettet arbejde af KBs ledelse og med støtte fra en række fonde med A.P. Møller Fonden i spidsen, har klubben formået at genrejse K.B. Hallen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik