Ny idrætsprivatskole er hjemløs

Udgangen af januar er deadline for den forældregruppe, der arbejder på at etablere en privatskole i Køge Kommune med idræt som omdrejningspunkt for undervisningen.

Forældrene har både koncept og plan klar, og det første depositum er betalt til Undervisningsministeriet. Men forældrene savner en hjælpende hånd fra Køge Kommune, når det handler om at finde et sted at starte skolen op.

Både når det handler om at få sat gang i lokalplanarbejdet omkring den bygning i Køge by, hvor den private idrætsskolen helst vil placere sig, og når det gælder muligheden for midlertidigt at leje den tidligere Køge Heldagsskole på Lidemarksvej.

Det er en bygning, kommunen lige nu har sat til salg for to millioner kroner.

Initiativtager: Byrådet mangler motivation for at støtte

- I begyndelsen af november tog vi kontakt til kommunen angående midlertidig leje af Heldagsskolen på Lidemarksvej, og vi fik først en reaktion omkring jul. Det giver os problemer, at vi ikke kan få svar fra kommunen. Det bliver trukket lidt langt ud det her, siger Morten Dam, der er talsmand for Køge Idrætsprivatskole. Det skriver DAGBLADET Køge.

Han skønner, at dele af byrådet mangler motivation for overhovedet at hjælpe privatskolen i gang.

Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget Johnna Stark (SF) erkender, at hun politisk har svært ved at se behovet for idrætsskolen.

- Havde det her været på et tidspunkt, hvor vi manglede skoler, så havde situationen måske været en anden. Men vi skal skabe et godt skoletilbud til alle børn i Køge Kommune, og et godt tilbud er ikke at skabe flere små skoler lige nu, hvor børnetallet falder, siger Johnna Stark, som opfordrer forældrene til at bruge deres kræfter på at bringe det gode koncept med mere idræt i undervisningen ind i folkeskolerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik