Ny gigantisk skole på vej i Vanløse

Vanløse kan se frem til en ny, kæmpestor skole med plads til 1900 elever, når Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole lægges sammen. Den nye Damhusengens Skole skal binde by og skole sammen.

Om nogle år kan beboerne i Vanløse se frem til en ny, anderledes skole. Den nye Damhusengens Skole skal ikke være en folkeskole i traditionel forstand.

Den skal være en moderne skole med både fritidshjem, daginstitution, svømmehal, legeplads og en offentlig park – en skole som skal binde skole og by sammen. Sådan beskrives det nye byggeprojekt i en pressemeddelelse.

Ambitionerne er store hos Københavns Kommune og TRUST-partnerskabet, som står bag byggeriet.

- Med Damhusengens Skole vil vi gerne genetablere skolen som en vigtig og nærværende institution i byen. Det skal være et inspirerende sted, hvor der er plads til læring og udvikling, og hvor børn trives. Vi har samtidig – sammen med Københavns Kommune som er bygherre – haft en ambition om at skabe et sted, som ”betaler tilbage” til byen og til det omkringliggende lokalmiljø, siger Uffe Bay-Smidt, der er partner i KANT arkitekter og ressourcechef i partnerskabet TRUST, der står for at udvikle og opføre den nye skole, i en pressemeddelse.

Den nye Damhusengens Skole får syv klasser per årgang, og den bliver derfor en af de største skoler i København.

Udbygningen af og sammenlægningen til den nye skole sker helt konkret ved, at Vanløse Skole skal renoveres og bygges om, mens der bliver bygget helt nye bygninger, hvor Hyltebjerg Skole lå før. 

Skal skabe liv og aktiviteter
Tanken med den moderne skole er, at når skoledagen er slut, så skal legeplads og andre aktivitetsområder bruges af børn og unge, mens byens beboere og familier kan gøre brug af kvarterhuset – et videns- og læringscenter og svømmehalsfaciliteterne i eftermiddags- og aftentimerne.

Den nye skole får plads til 1900 elever og bliver en af Københavns største skoler. 
Den nye skole får plads til 1900 elever og bliver en af Københavns største skoler. 
Foto: KANT arkitekter

- Vi har i hele processen haft et stærkt fokus på skolens døgnrytme - at den skal kunne bruges dagen igennem, således at så mange som muligt får glæde af den. Den skal gerne blive et nærværende aktiv i lokalområdet, siger Uffe Bay-Smidt i en pressemeddelelse.

Gamle mursten skal genbruges til ny skole
Særligt genbrug og bæredygtighed er i fokus i det nye byggeprojekt.

Den nye Damhusengens Skole får tilført sjæl fra den gamle Hyltebjerg Skole, da op mod 75 % af murstene bliver genbrugt, når den nye skole skal bygges.

Faktisk er det første gang nogensinde, at en københavnsk folkeskole bliver opført med materialer fra den gamle skole. 

Det er partnerskabet TRUST, der bygger Damhusengens Skole, og det forventes, at dørene til den nye skole kan åbne i år 2021.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik