Ny EL-leder: Hvis man absolut vil misforstå kan man godt det

Enhedslistens nye frontfigur i København tager sin kandidat-kollega Gyda Heding i forsvar efter udtalelser om vold.

- Jeg er sindssygt glad for hele den top 20-liste, vi har fået valgt i dag, og jeg glæder mig sindssygt meget til at gå til valg med dem alle sammen. Også Gyda Heding.

Det er den umiddelbare kommentar fra Ninna Hedeager Olsen, da TV 2 Lorry møder hende lørdag eftermiddag umiddelbart efter, at medlemmerne af Enhedslisten i København stemte hende ind som deres kommende borgmesterkandidat ved valget til Borgerrepræsentationen i november.

Tidligere lørdag fortalte Gyda Heding, der er socialrådgiver og er blevet stemt ind som nummer seks på opstillingslisten, at hun godt forstår de unge mennesker, der er ”pissefrustrerede og forleden dag smadrede en bank.”

- Jeg kan godt forholde mig til dem solidarisk uden, at jeg retfærdiggør dét, de gør. Ligesom jeg forstår og solidariserer mig med mange af de unge mennesker, der sidder i vores fængsler, som også bruger vold, sagde hun i et interview med Ekstra Bladet.

quote Det, jeg har hørt Gyda sige, er, at hun tager fuldstændig afstand fra vold og ikke accepterer det som en metode. Det er jeg fuldstændig enig i, og det er Enhedslisten også

Ninna Hedeager Olsen, borgmesterkandidat for Enhedslisten i København 

Har ikke sagt noget forkert

Det fik flere politiske modstandere på Københavns Rådhus til at taget skarpt afstand fra hende – men Ninna Hedeager Olsen mener ikke, hun har sagt noget forkert.

- Det, jeg har hørt Gyda sige, er, at hun tager fuldstændig afstand fra vold og ikke accepterer det som en metode. Det er jeg fuldstændig enig i, og det er Enhedslisten også, siger hun.

Men hun udtrykker en forståelse for at nogle unge ender med at være voldelige. Er det foreneligt med jeres linje?

- Hvis man absolut vil misforstå hvad Gyda siger, så kan man selvfølgelig godt det. Men hun tager jo fuldstændig afstand fra vold. Jeg kan ikke se, at hun har sagt noget som helst andet.

Ærgerlig misforståelse

Så det er misforstået, når dine politiske modstandere kritiserer hende?

- Ja, det vil jeg sige. Gyda accepterer ikke vold og kæmper hver eneste dag for at hjælpe unge mennesker med ikke at bruge vold som metode. Det er helt absurd, hvis hun skulle begynde at gå ind for vold.

Er det ikke uheldigt at alle så misforstår en af jeres kandidater?

- Det er da enormt ærgerligt, hvis folk misforstår hvad en af vores kandidater står for. Men der er ingen tvivl om at hverken Gyda eller Enhedslisten går ind for vold.

Terrordømt var 'en rigtig fin protest'

På opstillingslistens er også andre personligheder, der har gjort sig bemærket.

Andenpladsen gik til Ulrik Kohl, der sammen med resten af aktivisterne i tøjfirmaet Fighters + Lovers blev dømt for at støtte terror. Fighters + Lovers sendte nemlig penge til den colombianske organisation FARC og den palæstinensiske organisation PFLP. Begge organisationer er på terrorlisterne i både USA og EU.

Men ham er Ninna Hedeager Olsen også kun glad for at arbejde sammen med.

- Ulrik har solgt t-shirts for at protestere mod terrorlovgivningen, og det var en rigtig fin protest med en fuldstændig absurd lovgivning, som vi er imod, lyder Ninna Hedeager Olsens kommentar til den sag. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik