Rasende kørelærere har fået nok

- Denne gang er vi rasende, lyder det fra forening for kørelærere, der har fået nok af manglende køreprøver.

Balladen omkring de ulideligt lange ventetider på køreprøver på Sjælland ser ikke ud til at ende i nær fremtid, og næste torsdag, den 30. marts, afholder kørelærerne en ny demonstration foran Christiansborg Slotsplads i København.

Det er Kørelærerforeningen, der har taget initiativ til demonstrationen, da formand Lisbet Jensen og de øvrige medlemmer har fået nok af situationen. Foreningen er for nylig startet af en gruppe kørelærere, der er utilfredse med de øvrige foreninger, herunder Dansk Kørelærer-Union, som de ikke mener gør nok for medlemmerne.

quote Vi får ingen køreprøver, og vores forretninger går fuldstændig i stå

Lisbet Jensen, formand for Kørelærerforeningen

Manglen på køreprøver hos politiet har i løbet af det seneste halve år bredt sig som en steppebrand til hele Sjælland, og når prøverne bliver offentliggjort én gang om ugen, rives de væk på få sekunder. Rekorden er fem sekunder i Køge, før der blev meldt udsolgt.

Vi er rasende

- Denne gang er vi rasende. Det er lige før, at vi møder op med baseballbattet, for vi er virkelig ude at skide, for at sige det ligeud. Vi får ingen køreprøver, og vores forretninger går fuldstændig i stå, og politiet er komplet ligeglade med os, siger Lisbet Jensen fra den nystartede forening til TV 2 Lorry.

- Det kommer jo ingen vegne, det er helt låst. Vi havde en demonstration i oktober, hvor vi kørte rundt og dyttede inde ved Christiansborg, og alle syntes det var vældig synd for os, og snakkede om, at der skulle findes en løsning, og at der nok skulle komme flere køreprøvesagkyndige. Men sandheden er, at det er blevet meget værre, siger hun.

Spreder sig til Jylland

Lisbet Jensen, der har været kørelærer i Frederikssund i tre årtier, peger på, at den kedelige tendens også begynder at sprede sig til Jylland.

- Den flabede besked vi kørelærere har fået fra politiet, er, at vi da bare kan køre til Jylland eller Bornholm, fordi der er der mange prøver. Det er der så masser af kørelærere fra Sjælland, der gør nu. Jeg har flere kollegaer, som propper tre-fire elever ind i bilen, splejser til brobilletten og bruger dagen på det.

Politikere må vågne op

Når Lisbet Jensen og de øvrige kørelærere kører ind til Christiansborg Slotsplads den 30. marts, er det med formålet om at råbe politikerne op.

- Vi føler slet ikke at vi bliver hørt, og nu må politikerne vågne op og tage affære. Løsningen er, at de går ind og giver beføjelser til at vi kan låne køreprøvesagkyndige fra andre dele af landet. Og så skal området privatiseres, for politiet magter ikke opgaven – det har de aldrig gjort. Jeg har været kørelærer i 30 år, og det har altid været et problem, siger Lisbet Jensen.

Én gang hver uge sidder over 150 nordsjællandske kørerlærere klar foran computeren for i løbet af sekunder at kæmpe om de få ledige køreprøver.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik