Ny bydel skyder op: Så langt er byggeriet af Grønttorvet

Det stort anlagte byggeri, Grønttorvet i Valby, står første færdig i 2021. Projektet følger dog planen og de første er allerede flyttet ind.

Så småt begynder man at kunne ane, hvordan den nye bydel Grønttorvet i Valby kommer til at se ud. De første 280 familier er allerede flyttet ind og den 1. maj flytter yderligere 100 familier ind i de bygninger, som står færdige.

- Vi er nået så langt, som vi skal være. Vi følger vores plan. Planen er, at vi er færdige i 2021, og det er vi, siger Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør i FB Gruppen, der står bag byggeriet på Grønttorvet, til TV 2 Lorry.

quote Det er fantastisk at se, hvordan det gror herude.

Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør i FB Gruppen

De lejligheder der allerede nu står klar til indflytning er leje-, andels- og ejerboliger. For to uger siden blev første spadestik taget til et alment boligbyggeri og onsdag var der grundstensnedlæggelse for byggeriet af en kollegiehus for forældre, der er alene med børn.

- Det er fantastisk at se, hvordan det gror herude. Vores taghavefælleskaber, som er kommet i gang, hvor beboerne nu selv tager initiativ til at mødes. Det er helt fantastisk, siger Hans-Bo Hyldig til TV 2 Lorry.

Vælger en blandet by til

Når man går en tur rundt på Grønttorvet, så er det stadigvæk en byggeplads. Facaden til de andelsboliger, som folk lå i kø for at få fingre i, mangler stadigvæk at blive lavet. Og snart går man i gang i den anden ende af byggepladsen, hvor der blandt andet skal bygges ungdomsboliger.

Men i centrum af hele byggeriet laves der en 23.000 kvadratmeter stor park, med spiselige frugter i midten af hele området. Den laves for at beholde historien fra det frugt- og grøntmarked, der i mange år havde hjemme på pladsen i Valby. Byggeriet af parken går i gang efter sommerferien og de første træer plantes efter planen i oktober.

quote Det er er jo en gave at få lov til at præge sin egen del af byen. Og jeg ved jo godt, det ikke er min by - det er jo beboernes by.

Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør i FB Gruppen

- De (beboerne, red.) vælger området til, netop fordi det er en blandet by. De vælger området til, fordi her er mulighed for nogle fællesskaber og at møde hinanden på kryds og tværs. Det er det vi hører fra dem, siger Hans-Bo Hyldig og fortsætter:

- Selvfølgelig hører vi også mens vi bygger, at det støjer og der er beskidt. Og det gør vi alt for at håndtere. De bor på en byggeplads og vi gør, hvad vi kan for at få det hurtigt færdigt.

En ny skole giver lige det sidste

FB Gruppens administrerende direktør fortæller yderligere til TV 2 Lorry, at kommunen har besluttet at bygge en skole i området ved Grønttorvet. 

Administrerende dirkektør i FB Gruppen, Hans-Bo Hyldig.
Administrerende dirkektør i FB Gruppen, Hans-Bo Hyldig.
Foto: Kenneth Ettrup Hansen / TV 2 Lorry

- Det giver det sidste. Det giver alt det, at så fungerer det. Vi har to daginstitutioner, vi har indkøbsmuligheder, vi har dagligvareindkøb, vi har øvrige udvalgsvarebutikker. Nu får vi en skole. Vi er tæt på metroen, vi er tæt på Ny Ellebjerg Station. Så er vi en by, siger han.

Og selvom der stadigvæk er nogle år til at hele byggeriet på Grønttorvet står færdig, så er den administrerende direktør stadigvæk stolt af området og det arbejde, han får lov at udføre.

- Helt ærligt, så er det jo en gave. Det er det virkelig. Det er er jo en gave at få lov til at præge sin egen del af byen. Og jeg ved jo godt, det ikke er min by - det er jo beboernes by. Men lige nu er det jo min del af byen, siger han.

Her kan du se et indslag om byggeriet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik