Ny budgetaftale giver 175 mio. kr. ekstra til regions sygehuse

Ny budgetaftale i Region Sjælland tilfører næste år 175 millioner kroner mere til regionens sygehusene. Her kan du se, hvad penge skal bruges på.

Onsdag aften faldt de sidste brikker på plads omkring næste års budget i Region Sjælland.

Partierne blev enige om en budgetaftale for 2020, der betyder i alt 175 millioner kroner mere til sygehusene og psykiatrien i forhold til 2019.

quote Det er et meget stort, nødvendigt og vigtigt løft af vores sundhedsvæsen, som kommer til at kunne mærkes af både patienter og medarbejdere

regionsrådsformand Heino Knudsen (Soc.dem)

De flere penge skal give patienterne en lang række forbedringer med blandt andet flere høreapparatbehandlinger, styrket kapacitet for behandlinger af dialysepatienter samt et nyt højt specialiseret behandlingstilbud, der skal redde flere patienter med blodprop i hjernen.

Budgetaftalen betyder også, at ventetider på fertilitetsområdet bliver bragt ned. Samtidig styrkes indsatsen for patienter med genoptræning efter hjerneskade, og på det radiologiske område skal der sættes ind mod lange ventetider på resultater af røntgen og scanninger.

- Det er et meget stort, nødvendigt og vigtigt løft af vores sundhedsvæsen, som kommer til at kunne mærkes af både patienter og medarbejdere. Vi styrker frontlinien og giver sygehusene samt psykiatrien arbejdsro, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (Soc.dem) i en pressemeddelelse.

- Samtidig fastholder vi linjen i Regionsrådets udviklingsplan, som har fokus på at sikre et både nært og specialiseret sundhedsvæsen for alle borgere i Region Sjælland. Vi skal ganske enkelt i fremtiden kunne løse flere sundhedsopgaver tættere på borgerne og i borgernes eget hjem, og det har vi sat penge af til, siger han.

De ekstra penge er blandt andet afsat til:

  • 10 mio. kr. til at nedbringe ventetiden på høreapparatbehandlinger.
     
  • 30 mio. kr. til initiativer, der kan fastholde de ansatte og gøre det mere attraktivt for de ansatte på sygehusene og i psykiatrien at blive i jobbet .
     
  • 29 mio. kr. til videre udvikling af E-hospitalet og det nære sundhedsvæsen.
     
  • 15 mio. kr. til udvidelse af kapaciteten til neuro-rehabilitering.
     
  • 16 mio. kr. kroner til udvidelse af kapaciteten på dialyseområdet.
     
  • 15 mio. kr. styrket behandling af patienter med blodprop i hjernen.
     
  • 10 mio. kr. til styrkelse af radiologien.
     
  • 6,6 mio. kr. til nedbringelse af ventetider på fertilitetsområdet.
     
  • 4 mio. kr. til forebyggelse i stedet for operation.
     
  • 11 mio. kr. til en arbejdsmiljø-pulje.
     
  • En styrket indsats for at sikre grøn omstilling, herunder 8 mio. kr. til at reducere klimapåvirkningen fra plast.

 

Kilde: Region Sjælland

Fortsat behov for stram økonomisk styring

Regionsrådet i Region Sjælland vedtog sidste år en økonomisk plan for resten af valgperioden for at få styr på økonomien. Det er blandt andet på baggrund af den stramme økonomiske styring, at der næste vil være økonomisk råderum til en række nye sundhedsinitiativer, forklarer Heino Knudsen.

- Vi har nu i Region Sjælland en økonomi i balance. Det har været hårdt, og der er fortsat behov for stram økonomisk styring. Men planen har betydet, at vi i budgettet for 2020 nu kan fokusere på vores kerneopgave og lancere en række nye vigtige initiativer på sundhedsområdet i Region Sjælland, siger han.

Millioner til fastholdelse af ansatte

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt har det store fokus på at holde budgettet betydet, at mange sygehusansatte har følt sig hårdt presset, og flere har valgt at sige deres job op.  

Derfor er partierne blevet enige om at afsætte 30 millioner kroner til initiativer, som skal forsøge at fastholde medarbejderne.

- Medarbejderne er Region Sjællands vigtigste aktiv. De leverer hver dag en stor og meget kompetent indsats for, at borgerne oplever god kvalitet og føler sig trygge i behandlingerne

- Derfor får sygehusene og Psykiatrien et rammeløft på 30 millioner kroner årligt til indsatser, der kan understøtte fastholdelse og gøre det attraktivt for medarbejderne at blive i deres job, siger Heino Knudsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik