Ny bane koster husstande millioner

Den nye jernbaneforbindelse mellem København og Ringsted vil blive dyr for de sjællandske husstande. Det skriver DAGBLADET Køge.

På grund af anlægsarbejdet skal der flyttes flere hundrede kilometer telekabler, fjernvarme-, el-, gas og vandledninger, og stor del af omkostningerne skal forsyningsselskaberne selv dække.

Ifølge Banedanmarks overslag vil gravearbejdet koste omkring 800 millioner kroner, hvoraf ledningsejerne selv skal betale en fjerdedel.

- Vi er ret bekymrede for konsekvenserne. Som det ser ud i øjeblikket, vil det koste os omkring 50 millioner kroner. Vi ved endnu ikke, hvor meget af den regning, som Banedanmark får, men noget af det kommer vores varmekunder givet til at betale. Det har vi det ret skidt med, men når der ligger en anlægslov, så kan vi jo ikke stille os på bagbenene, siger Flemming Andersen, teknisk direktør for fjernvarmeselskabet VEKS.

I sidste ende kommer forbrugerne til indirekte at betale for ledningsarbejde for anslået 195 millioner kroner, men regningerne for den enkelte husstand vil variere meget.

Store selskaber som SEAS-NVE, TDC og VEKS har større kapitalreserver og flere kunder at fordele regningen på.

Den nye jernbane bliver formentlig dyrest for kunderne hos de små private vandværker.

- Nogle steder har de økonomien til det, andre steder må de ud og låne penge. Det kan blive rigtig dyrt for forbrugerne ved nogle vandværker, siger direktør ved foreningen af Danske Vandværker Bent Soelberg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik