Ny app vil hjælpe dig med at finde en parkeringsplads

En ny app vil spare bilisternes tid ved at matche dem, der leder efter en parkeringplads med dem, som forlader en.

Der kommer hele tiden flere biler, og mange bilister i København spilder dyrebar tid, mens de forsøger at finde en parkeringplads.  

Netop det problem forsøger et dansk startup fra Høje-Taastrup at komme til livs med en ny app, der hedder weSwapp.

- Der bliver brugt alt for meget tid på at finde et sted at holde sin bil, og de fleste bliver nødt til at parkere langt væk fra deres arbejde og hjem hver eneste dag, udtaler Torben Schmock, der er en af stifterne af appen.

Fem kroner og sparet tid

Appen gør det muligt for bilister at melde, når de forlader deres parkeringsplads, og så matches de med andre brugere i området, der leder efter et sted at holde bilen.

På den måde bliver brugeren navigeret hen til parkeringspladsen via appen, der holdes af en anden bilist, som bliver betalt et beløb for ulejligheden. 

- Vi håber på at skabe en klub af brugere, der hjælper hinanden med at spare tid på at finde parkeringspladser, fortæller Torben Schmock. 

Appen fungerer sådan, at bilisterne betaler 25 kroner for at overtage en parkeringsplads. Bilisten, der holder pladsen, får 20 kroner, og weSwapp tager fem kroner i formidlingsgebyr.

Tanken er så, at man kan gøre det samme, når man forlader sin parkering igen. Altså modtage 20 kroner fra en bilist, der leder efter parkering.

- Så har man betalt fem kroner og sparet en masse tid, lyder det fra stifteren.

Et stort ryk i efteråret

Torben Schmock vurderer, at appen skal have mellem 3.000 og 5.000 brugere, der dagligt færdes i den centrale del af København, for at det giver mening.

Det er langt fra virkelighed endnu. Appen er helt ny, og der er kun sket enkelte såkaldte "swaps" mellem bilister. 

- Det er forventeligt, vi håber på, at der kommer et stort ryk her i efteråret, fortæller Torben Schmock.

Han mener, appen kan hjælpe alle bilister i byen - også selvom de ikke er aktive brugere. 

- Det kan skabe et bedre flow i trafikken i byen. 30 procent af trafikken i indre by er folk, der kører rundt og leder efter en parkeringsplads. Så det her kommer alle til gavn. Sidegevinsten er så, at der kommer mindre slid på bilen, mindre slid på vejene og mindre CO2-udslip, afslutter Torben Schmock.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik