Ny Amagerbank-ledelse kan føre til konkursbølge

Når Amagerbankens gamle bestyrelse træder tilbage, så tager den sin lempelige nedskrivningspolitik med sig. Det skriver dagbladet Børsen. Dermed truer en bølge af konkurser blandt ejendomsspekulanter og andre storkunder i Amagerbanken. Det vurderer en række eksperter over for Børsen.

Samtidig advarer den nye bestyrelsesformand Niels Heering om, at de »kunder, der ikke kan understøtte sig selv«, på et tidspunkt vil mærke den nye ledelses linje.

»Finansiel Stabilitet (statens såkaldte skraldespandsselskab for krakkede banker, red.) har vist i andre banker, at de har et ønske om at lukke så mange kunder ned som muligt i stedet for at holde liv i dem, til markedet ser bedre ud, og så få et mindre tab eller endog en gevinst. Jeg er ikke i tvivl om, at der er mange store kunder, som vil blive erklæret konkurs. Ikke bare ejendomsspekulanter, men også andre store kunder, som måske er lidt på vippen, vil blive lukket ned,« siger Caspar Rose, der er professor i god selskabsledelse ved Copenhagen Business School. Han kalder den omfattende udskiftning i bestyrelse og ledelse for »meget bekymrende«.

Også hans kollega på samme uddannelsesinstitution professor Finn Østrup forudser, at fløjlshandskerne bliver taget af, når storkundernes problematiske engagementer skal vurderes.

»Det er klart, at med den politik, der har været i bestyrelsen indtil nu, vil flere blive erklæret konkurs, når den nye kommer til,« siger han.

    

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere