Ny aktion afslører illegale rengøringsfolk

Ved en ny kontrolaktion blandt rengøringsansatte har SKAT endnu en gang afsløret, at kommunale skoler og børnehaver bliver gjort rent af illegale arbejdere. Det skriver Fagbladet 3F.

SKATs aktion fandt sted i slutningen af marts på ni institutioner i jyske og sjællandske kommuner. Kontrollen afslørede, at 15 ud af 25 rengøringsarbejdere havde problemer: Syv arbejdede sort, mens en manglende arbejdstilladelse. Tre oplyste, at de var på prøve. Endelig stak fire af, inden de blev identificeret, oplyser afdelingsleder i SKAT Hanne Nielsen.

- På tre af institutionerne forsvandt medarbejderne. Nogle løb, da SKAT og politiet kom ind. Èn forsvandt, da vi forsøgte at identificere vedkommende, og vi har formodning om, at medarbejderen fremviste falsk id, siger Hanne Nielsen til Fagbladet 3F.

Aktionen afslørede også, at seks uf af syv underleverandører ikke havde tilladelserne i orden.

- Det er ærgerligt, at der stadig er så store problemer i rengøringsbranchen. Jeg håber, at det bliver bedre i takt med, at offentlige institutioner og private virksomheder bliver opmærksomme på SKATs gode råd til at undgå sort og illegalt arbejde, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik