Ny aftale på plads: Sygplejersker får mere for 1813-arbejde

Dansk Sygplejeråd er tilfreds med ny aftale, der giver markant højere løn til 1813-personale

-Nu er vi mere tilfredse - og det var på høje tid.

Vibeke Westh, der er kredsformand i Dansk Sygeplejeråds Kreds Hovedstaden, er tilfreds oven på den aftale, sygeplejerådet har indgået med Region  Hovedstaden om de sygeplejersker, der arbejder for den forkætrede akuttelefon 1813.

Arbejdsforholdene har været så udfordrende, at Region Hovedstaden har haft mere end svært ved at besætte ledige stillinger på akuttelefonen - men nu kommer der en solid sjat  ekstra i sygeplejerskernes lønningsposer, og dermed har Vibeke Westh tiltro til, at regionen har fået løst en af udfordringerne i forhold til at gøre akuttelefonen til en attraktiv arbejdsplads for erfarne sygeplejersker. Der mangler omkring 30 sygeplejersker i øjeblikket.

Så mange ringer til 1813

*Siden 1. januar i år har 1813 modtaget 140.398 opkald.
*Sidste år modtog akuttelefonen 907.811 opkald.
(Kilde: Region Hovedstaden)

-Vi regner stadig på tallene, men der bliver tale om et mærkbart lønhop, siger Vibeke Westh til TV 2 Lorry.

En sygeplejerske, der vælger at tage arbejde for 1813 kan se frem til en højere grundløn, og hun eller han vil kunne få tillæg, der svarer til de kompetencer, de derudover har, for det er en forudsætning for systemet, at det er erfarne sygeplejrsker, der bemander telefonerne.

Ordningen indebærer også delestillinger, hvor sygeplejerskerne dels sidder ved 1813-telefonen og dels arbejder ude på sygehusafdelingerne - eller de kan dele deres arbejdstid mellem 1813 og 112, der ligger i samme lokale - men hvor funktionen er meget forskellig.  Hertil kommer også  forhøjede tillæg for weekendarbejde, som der er meget af for ansatte på 1813, hvor man har mest tralvt på aftener, i weekends og på helligdage, når lægen har lukket.

Vibeke Westh siger, at hun med den nye aftale har lettere ved at anbefale sine medlemmer at tage arbejde i 1813.

-Det er jo et spændende arbejde, fastslår hun.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik