Ny aftale mellem Hells Angels og Bandidos

Præsidenten for Bandidos Michael Rosenvold og Hells Angels talsmand Jørn Jønke Nielsen bekræfter overfor DR Nyheder, at de har indgået en samarbejdsaftale.

Den nye samarbejdsaftale er angiveligt afløseren for den aftale Bandidos officelt rev i stykker i 2010.

Efter rockerkrigen i 1997-1998 indgik Bandidos og Hells Angels en freds- og samarbejdsaftale, der først og fremmest handlede om hvilke byer de to rockergrupper måtte have klubber i - og hvilke byer der var forbudt område. Aftalen handlede også om, at man ikke måtte optage hinandens frafaldne medlemmer.

 

Men i 2010 gik Bandidos daværende præsident Jim Tinndahn offentligt ud og sagde, at han havde revet aftalen i stykker. Det skete efter en længere periode, hvor begge klubber angiveligt havde krænket den gamle aftale, både når det gjaldt, hvor de måtte starte klubber og det med at de ikke måtte optage hinandens frafaldne medlemmer.

Det er angiveligt en genetablering af den aftale, der nu er indgået.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har de to rockergrupper forhandlet om aftalen siden efteråret 2012. I september var det tæt på at komme til egentlig konflikt i mellem de to grupper, da ukendte gerningsmænd påkørte Bandidos klubhus på Amager med en lastbil.

 

Situationen kom under kontrol og de to grupper begyndte at forhandle. Forhandlingerne gik dog helt i stå, da Bandidos optog den tidligere HA rocker Brian Sandberg. Men nu er de to rockergrupper altså angiveligt nået til enighed. Detaljerne er endnu ikke offentlige.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere