Ny affaldssortering indviet i Solrød

Intet er så skidt, at det ikke kan genbruges til noget. Fremover skal borgerne i Solrød sortere deres affald.

Affaldet skal ikke længere bare én vej i Solrød. I dag tager kommunen nemlig hul på en helt ny ordning for affaldssortering.

Borgmester Niels Hörup stod for indvielsen i lejlighedsbyggeriet Villabyerne, der sammen med 40 parcelhuse i første omgang skal prøvekøre sorteringen.

Derefter rulles ordningen ud til alle 9.300 husstande i Solrød Kommune fra 1. marts 2020, hvor der kan sorteres både mad, papir, glas og metal, pap, plast, restaffald og haveaffald.

- Alle er med på idéen om, at vi skal genanvende mere. Det skal vi simpelthen for klodens fremtid, og det starter lokalt. Vi regner med at komme op på at genanvende halvdelen af det affald, der er i dag, siger borgmester Niels Hörup, V.

Men i første gang er det altså en forsøgsordning, der sættes i gang, og som skal evalueres om et år.

- Vi håber selvfølgelig at få en masse praktiske erfaringer med forsøgsordningen. For det er ikke det samme at sidde ved et skrivebord og forestille sig, hvordan tingene vil fungere. Så når vi for alvor ruller det ud, vil vi have en masse gode erfaringer, så vi kan komme smertefrit i gang, siger borgmesteren.

Borgmesteren testkører selv systemet

Selvom det vil give lidt ekstra arbejde og en årlig merudgift på anslået 500 kroner pr. boligejer i kommunen, er borgmesteren overbevist om, at Solrød-borgerne kan se behovet for, at man i fællesskab gør en indsats for miljøet.

- Der er nok nogle stykker, der synes, det er bøvlet og vil være imod det. Men mit klare indtryk er, at tilbagemeldingerne fra grundejerforeningerne er, at det er en rigtig god idé.

- Min kone og jeg er selv med i forsøgsordningen i vores grundejerforening, og jeg synes faktisk, det er kommet godt fra start. Man skal bare lige finde ud af, hvordan man indretter køkkenskabet, men så er det en fornøjelse at gøre affald til ressourcer, siger Niels Hörup, der selv tog hul på affaldssorteringen forrige onsdag.

Når den nye affaldsordning træder i kraft får hvert parcelhus tre affaldsbeholdere, mens det er frivilligt, om man også ønsker en fjerde beholder til pap.

Lejligheder udstyres med en biospand og en særlig sorteringspose med fire kamre, hvorefter affaldet kan afleveres i affaldscontainere udenfor.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik