Nul kroner til trafiksikkerhed i Roskilde

Sikre skoleveje, cykelstier, der binder småbyerne sammen med Roskilde, sikring af farlige kryds. Det hele står på standby i Roskilde Kommune, og det har det sådan set gjort siden 2008, skriver DAGBLADET Roskilde.

For to år siden var der nemlig penge til hastighedsnedsættende projekter i fire af kommunens mindre byer, men siden da, har der ikke været en krone til netop den slags projekter.

- Der er ingen penge til disse projekter på driftsbudgettet, med mindre vi sparer andre steder. Driftsbudgettet rummer simpelthen ikke muligheder for at prioritere trafiksikkerhed, siger konstitueret direktør i teknisk forvaltning, Ivan Hyllested Pedersen.

På kommunens 160 millioner kroner store anlægsbudget for 2011 er der listet en række ønsker som for eksempel en grussti mellem Kirke Syv og Viby og det videre arbejde med anden etape af Osvej i Jyllinge.

- Når politikerne sætter sig om bordet til efteråret, så skal de se på, hvor meget de kan finde penge til, men med vores nuværende økonomi er det næppe det hele, siger Ivan Hyllested.