Efter skyderier: Nu vil beboerne igen tage Nørrebros gader tilbage

Fredag aften blev tre personer skudt på Nørrebro. Nu vil borgerinitiativet 'Vi tager gaderne tilbage' igen bringe ro og orden på gaderne i København.

Borgerinitiativet 'Vi tager gaderne tilbage' har været aktive på Nørrebro i København siden 2008. Foto: Jonas Vandall Ørtvig - Ritzau Scanpix

Den seneste tid er skyderierne i hovedstadsområdet eskaleret.

Senest blev tre personer ramt af skud på gaderne Guldbergsgade og Meinungsgade fredag aften.

Ifølge politiet er de to 50-årige mænd, som blev ramt under skyderiet, uskyldige ofre i den blodige konflikt.

Det er det, vi vil; Vise, at vi står sammen, og signalere overfor politikerne og kommunen, at der er et problem her, som vi ikke kan finde os i

Terje Bech, Borgerinitiativet 'Vi tager gaderne tilbage'

I dag står faderen til den 19-årige, der blev skudt i armen som tredje skudoffer fredag aften, frem til TV 2 og forklarer, at også hans søn er et uskyldigt offer i den verserende konflikt.

Både Guldbergsgade og Meinungsgade ligger på Nørrebro i København, som er hjemsted for banden Brothas.

Ifølge Ritzaus oplysninger er personerne bag skyderierne fra Mjølnerparken, hvoraf nogle af dem har tilknytning til netop banden Brothas.

Læs også Tre personer er ramt af skud i København

Borgerinitiativ vil vise modstand

Nu vil borgerinitiativet 'Vi tager gaderne tilbage' have sat en stopper for blodsudgydelserne og skyderierne på Nørrebro.

Derfor mødes medlemmer fra borgerinitiativet med lokale handlende på hjørnet mellem Guldbergsgade og Meinungsgade lørdag eftermiddag.

Det er klart, at banderne er ligeglade med det her. Det er kun politiet, de reagerer på. Men vi spiller også en rolle som borgere

Terje Bech, Borgerinitiativet 'Vi tager gaderne tilbage'

I en pressemeddelelse forklarer 'Vi tager gaderne tilbage', at skudepisoderne i København skaber frygt og uro, og at det derfor er vigtigt at "markere modstand imod at bøller og voldsforbrydere skal bestemme, hvor almindelige mennesker på Nørrebro skal færdes."

- Demonstrationen skal hjælpe os, der bor på Nørrebro. Det skal vise, at vi står sammen nu, siger Terje Bech, der er en del af initiativet, og tilføjer:

- Vi oplever, at når vi står derude, så kommer der mennesker, som bor der, og de har oplevet noget, som har været skræmmende og ubehageligt. Det er tydeligt, at de har brug for at snakke med nogen om det.

Læs også Politi: Banderivaler affyrede op til ti skud på åben gade

Han anerkender dog, at den lokale modstand, der bliver udtrykt gennem demonstationen, ikke har nogen effekt på, hvorvidt der bliver skudt eller ej.

Men det er heller ikke formålet, lyder det:

- Det er klart, at banderne er ligeglade med det her. Det er kun politiet, de reagerer på. Men vi spiller også en rolle som borgere - og her kan vi hjælpe hinanden. Det er det, vi vil; Vise, at vi står sammen, og signalere overfor politikerne og kommunen, at der er et problem her, som vi ikke kan finde os i, siger Terje Bech til TV 2 Lorry.

OM BORGERINITIATIVET 'VI TAGER GADERNE TILBAGE'

For 10 siden satte et skyderi i nærheden af en gruppe børn i Nannasgade, en gruppe beboere og forældre til børn på Nørrebro i gang med paradokset, ikke-voldelig voldsbekæmpelse.

Kilde: Borgerinitiativet "Vi tager gaderne tilbage"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik