Nu udkommer frimærket med servicehunden Chivas fra Gørløse

Chivas er blevet udvalgt blandt mere end 5.000 hunde.

Flere måneders venten i spænding og ivrig logren med halen er ovre. Nu sender PostNord frimærkeserien med danskernes hunde på gaden.

Og et af frimærkerne prydes af den 7-årige golden retriever Chivas fra Gørløse, der er servicehund for kørestolsbrugeren Ulrik Kejser Nyvold.

Chivas er udvalgt blandt tusindvis af hunde i PostNords konkurrence, hvor danskerne kunne nominere deres firbenede venner til at komme på frimærke.

- Chivas er en helt særlig hund og er en vigtig og uundværlig hjælp i min dagligdag. Han er hele familiens hund, og det er fantastisk at tænke på, at man nu kan sende breve med Chivas på. Det gør mig glad, og jeg håber, der er andre danskere, der vil tænke det samme, siger Ulrik Kejser Nyvold.

Artiklen fortsætter under billedet

 
 
Foto: Privatfoto

Chivas hjælper Ulrik i forbindelse med arbejde og fritid og er med til at få hverdagen til at gå op i en højere enhed. Det kan for eksempel være at bære madvarer i supermarkedet i en speciallavet kurv eller at gå ud med skraldespanden.

Han har været en del af familien, siden han var færdigtrænet som servicehund og blev overdraget fra foreningen Servicehunde til Handicappede som 2-årig.

Mød Chivas i SuperBrugsen

PostNord udvalgte i marts i samarbejde med Dansk Kennel Klub fem vindere i konkurrencen, og nu er frimærkerne altså klar. 

Kort nyt.

Udover Chivas er de fire andre vindere schæferen Theo, de islandske fårehunde Gaia, Bliða og Píla, den gule labrador Audi og den glathårede foxterrier Mille.

- Vi har glædet os helt vildt til at kunne vise frimærkerne med vinderhundene, som på hver deres måde fortæller en flot historie. Vi har oplevet en overvældende interesse fra danskerne for at få deres firbenede venner på frimærke, og vi håber, at der bliver taget rigtig godt imod dem, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

Artiklen fortsætter under billedet

 
 
Foto: Privatfoto

Frimærkerne udkommer i et oplag på flere millioner, og de har værdien 10 kroner, så de kan bruges til et almindeligt brev. De kan købes i PostNords netbutik, PostNords app og på udvalgte posthuse.

Lørdag den 21. september klokken 11.00 kan man møde Chivas i SuperBrugsen i Lynge-Uggeløse, hvor han sammen med sin ejer Ulrik får overrakt et indrammet frimærke, blomster og en pose hundekiks af PostNord.

 
 
Foto: Privatfoto

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik