Nu stiler Brøndby efter mindst 85 millioner

Hvis ikke situationen i bunden er forbedret i næste uge, er 60 millioner emissionskroner ikke nok for Brøndby.

Brøndby IF får efter alt at dømme brug for at få mindst 85 millioner kroner i kassen ved den aktieemission, superligaklubben er i gang med i disse uger.

Tidligere har klubben ellers angivet 60 millioner som smertegrænse, men en nedrykning til den næstbedste række vil øge pengebehovet med yderligere 25 millioner kroner.

Ved månedens udgang vil klubledelsen vurdere den sportslige situation og sammenholde den med det antal millioner, der er kommet ind gennem aktieemissionen. Herefter skal den træffe en beslutning om, hvorvidt det overhovedet giver mening at fortsætte.

Hvis der kun kommer 60 mill. ind, skal beløbet bare stå uberørt på bankkonto

Derfor er resultaterne i næste spillerunde af afgørende betydning.

- Hvis vi ligger tre hold á point, kan vi ikke tro, at vi ikke kan rykke ned. Så skal vi ud at skaffe 85 millioner kroner. Det står helt klart, siger konstitueret direktør Tommy Håkansson til Ekstra Bladet.

Når DBU den 5. maj skal udstede licenser til den kommende sæson, er det af afgørende betydning, at Brøndby kan dokumentere, at der er likviditet til at drive klubben i de kommende 12 måneder.

Hvis der kun kommer 60 millioner i kassen ved emissionen, får pengene i første omgang lov til at blive stående uberørt på bankkontoen, indtil der er klarhed over, om det er nok til at klare skærene i næste sæson.

- Vi kan ikke forsvare at hæve pengene, hvis der er kommet 60 millioner kroner ind ved emissionen, før vi ved, om klubben overlever i Superligaen. Alt andet vil være uforsvarligt, siger Tommy Håkansson.

Direktør håber på 100 mill.

Direktøren er dog fortrøstningsfuld i forhold til at sælge det nødvendige antal aktier ved emissionen, der løber frem til 25. april.

- Jeg har en forhåbning om, at vi ender i en model, der hedder plus 100 millioner, sagde Tommy Håkansson søndag til bold.dk.

Efter Brøndbys 2-2-kamp mod Silkeborg søndag eftermiddag er situationen i bunden ikke blevet bedre for den kriseramte storklub.

Den er snarere blevet værre, fordi Sønderjyske samtidig vandt og nu har skabt sig et hul på fem point til nedrykningsstregen.

Brøndby, Silkeborg og Horsens har alle 28 point, og meget tyder på, at de to nedrykkere skal findes i den trio.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere